ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιου ηθοποιού και οδηγού αγώνων το ρολόι πουλήθηκε 17,8 εκατομμύρια δολάρια;

Ποιου ηθοποιού και οδηγού αγώνων το ρολόι πουλήθηκε 17,8 εκατομμύρια δολάρια;

Ένα Rolex Cosmograph 6239 Daytona του 1968 είναι πλέον το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο, μιας και άλλαξε ιδιοκτήτη έναντι του αστρονομικού ποσού των σχεδόν 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φυσικά κανείς δεν θα πλήρωνε τόσο χρήματα για ένα «απλό» Rolex, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που εξασφαλίζει την υπεραξία του είναι ο αρχικός του ιδιοκτήτης, που δεν είναι άλλος από το διάσημο ηθοποιό και οδηγό αγώνων Paul Newman.

Το συγκεκριμένο Rolex Cosmograph Daytona ήταν δώρο της συζύγου του Joanne Woodward μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας «Winning», ενώ στην πίσω πλάκα έχει χαραγμένη τη φράση «Drive Carefully, Me». Ο Paul Newman το φορούσε ανελλιπώς από το 1968 έως το 1984, καθώς το θεωρούσε κάτι σα φυλαχτό, ενώ δεν το έβγαλε από το χέρι του ούτε στις 24 Ώρες του Le Mans, που συμμετείχε το 1979.

‘Επειτα από 5 χρόνια από τη συμμετοχή στο διάσημο αγώνα το δώρισε στον James Cox, τον τότε φίλο της κόρης του Neil προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη βοήθειά του στην επισκευή κάποιων κατοικιών στο Κονέκτικατ. Ο Cox κράτησε όλα αυτά τα χρόνια το ιστορικό ρολό και με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Newman το πούλησε στη δημοπρασία της 26ης Οκτωβρίου του οίκου Phillips, έναντι 17.752.500 δολαρίων.

PAUL NEWMANS ROLEX DAYTONA 2

Η κόρη του Paul Newman Neil επιβεβαιώνει τη γνωσιότητα του ρολογιού και το πώς περιήλθε στην ιδιοκτησία του τότε φίλου της James Cox. Πηγή: Phillips

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ