Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πολυτέλεια και αυτό ισχύει και για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί. Πριν από χρόνια το προσωπικό του όχημα ήταν ένα ταπεινό Renault 4, μοντέλο του 1984, το οποίο αντικαταστάθηκε από ένα Fiat 500L και στη συνέχεια από ένα ηλεκτρικό Oper Ampera E. Για να δείξει προφανώς και το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

Έτσι φαίνεται τουλάχιστον περίεργο που o Ποντίφηκας ευλογεί μια πανάκριβη -η αξία της είναι πάνω από 200.000 ευρώ προ φόρων- Lamborghini Huracan. Μάλιστα πρόκειται για μια ειδική έκδοση της RWD (έχει κίνηση μόνο στους πίσω τροχού) στα χρώματα της σημαίας του Βατικανό, την οποία έχει επιμεληθεί το αντίστοιχο τμήμα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η οποία δώρισε τη Ηuracan στον Παπά Φραγκίσκο ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να την πουλήσει σε δημοπρασία που θα οργανώσει ο οίκος RM Sotheby’s στις 12 Μαΐου του 2018. Το Βατικανό φιλοδοξεί τα έσοδα από την πώληση να είναι σημαντικά πιο υψηλά από την πραγματική τιμή του super car καθώς θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν φιλανθρωπικές του δραστηριότητες. Για αυτό άλλωστε και πήρε την ευλογία του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος υπέγραψε και στο καπό της.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Πάπας δέχεται ως δώρο ένα υπεραυτοκίνητο. Στο παρελθόν η Ferrari είχε χαρίσει στον Ιωάννη Παύλο Β’ την 400η και τελευταία Enzo που κατασκευάστηκε. Αν είχε πάει τότε καμιά βόλτα είναι άγνωστο, ενώ μάλλον και ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα καθίσει πίσω από το τιμόνι ή στη θέση του συνοδηγού της Huracan.

Πάντως αν οι άνθρωποι της Lamborghini είχαν περισσότερο χιούμορ θα του έκαναν δώρο μια Diablo… H οποία είναι βέβαιο πως λόγω ονόματος και μόνο θα έπιανε περισσότερα χρήματα με την ευλογία του Πάπα. Και ας είναι παλιό μοντέλο…

POPE LAMBORGHINI HURACAN 1

H Lamborghini δημοσίευσε φυσικά την παράδοση της Huracan στον Πάπα και στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Διαβάστε επίσης

Πάπας Φραγκίσκος: Η Μέση Ανατολή φωνάζει ενώ άλλοι την καταπατούν

Πάπας Φραγκίσκος: Για τον Θεό κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος

Αυτοκίνητο: Αυτή η Lamborghini Miura SVR είναι μοναδική και ενέπνευσε ακόμα και κόμικ

Το... κρύο αστείο του Μακρόν που άφησε άφωνο τον Πάπα