ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το υδρογόνο μπορεί το 2030 να κινεί έως και 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Αυτοκίνητο: Το υδρογόνο μπορεί το 2030 να κινεί έως και 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες με προεξέχουσες τις Toyota και Honda, ποντάρουν ιδιαίτερα στη χρήση του υδρογόνου ως μελλοντικού εναλλακτικού καυσίμου και από ότι φαίνεται οι προβλέψεις τους, όπως αυτές διατυπώθηκαν τουλάχιστον από το Hydrogen Council coalition, δικαιώνονται.

Με βάση τις ανακοινώσεις του συνεδρίου η χρήση του υδρογόνου θα μπορούσε να καλύψει μέχρι και το 20% των συνολικών ενεργειακών αναγκών έως το 2050. Κάτι που θα σήμαινε λιγότερες εκπομπές CO2 της τάξης των 6 γιγατόνων σε σύγκριση με τα τρέχοντα δεδομένα και συμβολή επίσης κατά 20% στην προσπάθεια του περιορισμού της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασία σε 2 βαθμούς Κελσίου.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις και τις μεταφορές το υδρογόνο θα μπορούσε έως το 2030 να είναι το καύσιμο για 10 με 15 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα καθώς και για 500.000 φορτηγά.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Takeshi Uchiyamada, Προέδρου της Toyota Motor Corporation, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «Τον 21ο αιώνα ο κόσμος πρέπει να μεταβεί σε ευρεία χρήση ενέργειας με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα.

Για την επίτευξη αυτής της μετάβασης το υδρογόνο είναι ένας απαραίτητος πόρος, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και τη μεταφορά αιολικής, ηλιακής και άλλης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και στη μεταφορά ενέργειας, Όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στην οικονομία του υδρογόνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ