ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πανάκριβα ιστορικά αυτοκίνητο στην έκθεση Hong Kong Classic

Πανάκριβα ιστορικά αυτοκίνητο στην έκθεση Hong Kong Classic

Οι πιο πολύτιμοι, σπάνιοι, συλλεκτικοί, για εκλεκτούς και λίγους τροχοί του κόσμου συγκεντρώθηκαν και πάτησαν φρένο στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ σε μία γιορτή vintage ιπποδύναμης.

Με τα εκθέματα των εκατομμυρίων δολαρίων να προκαλούν το θαυμασμό του κοινού για δεύτερη χρονιά, η διοργάνωση Hong Kong Classic έχει γίνει μια γιορτή που θέλουν να παραστούν οι εραστές των ιστορικών αμαξωμάτων.

“Ξοδέψαμε πολύ χρόνο αναζητώντας σε συλλογές ανά τον κόσμο τα εκθέματα μας” λέει η συνδημιουργός του event, Melanie Riach, καθώς αναφέρεται στα 100 αμάξια και μοτοσυκλέτες που απλώνονταν γυαλισμένα μπροστά της.

Πρωταγωνιστής ανάμεσα σε όλα, το το θρυλικό Napier Railton, το πρώτο αυτοκίνητο που κατέγραψε μέση ταχύτητα 234 χλμ./ώρα, για 24 ώρες, στις αλυκές Bonneville των ΗΠΑ. Ένα αμάξι υπερβολή, ένα αγωνιστικό 23.970 κ.εκατ. και 1.524 κιλών που για πρώτη φορά ταξίδεψε τόσο μακριά από το μουσείο αυτοκινήτου Brooklands της Βρετανίας όπου και συντηρείται αναλλοίωτο στο χρόνο του. “Όταν ο θηριώδης κινητήρας αεροπλάνου W12 μπήκε σε λειτουργία, όλοι μας ενθουσιαστήκαμε. Ήταν μια εμπειρία που ξεπερνούσε τις προσδοκίες” προσθέτει.

“Εξακολουθεί να κατέχει ρεκόρ από τη δεκαετία του 1930” σχολίασε ο διευθυντής και CEO του μουσείου, Allan Winn. “Είναι μοναδικό, είναι ένα δημιούργημα που συμβαίνει μια στο τόσο και είναι εξολοκλήρου bespoke. Είναι ένα αυτοκίνητο πραγματικά μοναδικό” λέει για το αμάξι που σχεδιάστηκε από τον Reid Railton και κατασκευάστηκε από τους Thomson & Taylor. Μοναδικός σκοπός του να σπάσει κάθε ρεκόρ στην ιστορική πίστα του Brooklands.

Aπό τα muscle cars στις συλλεκτικές λιμουζίνες

Από τη γιορτή των σπάνιων τροχών δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα “δυνατά” αυτοκίνητα με καταγωγή από την Αμερική. Τα muscle cars με τα πολλά κυβικά κάτω από το επιβλητικό, μεταλλικό περιτύλιγμα τους εξακολουθούν να είναι επιθυμητά και σπάνια και οι Ford Mustang και Chevrolet Corvette στη διοργάνωση τα δικαίωσαν.

Μοντέλα της Lotus, Austin-Healey και Triumph υπενθύμισαν την χρυσή εποχή της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ η Γερμανία διεκδίκησε το δικό της κομμάτι στη μυθολογία του αυτοκινήτου με σπάνιες εκδόσεις BMW και Porsche 911. Η Lamborghini δεν θα μπορούσε να λείπει ενώ η Ferrari κέρδισε τις εντυπώσεις με μοντέλα της από τα 60s μέχρι και τα 80s.

Τέλος, οι συλλεκτικές εκδόσεις από Bentley και Rolls-Royce ταίριαξαν με την ιστορία του Χονγκ Κονγκ από τα χρόνια που ήταν το πλούσιο, αποικιακό εμπορικό κέντρο της Βρετανίας. Το ξενοδοχείο Peninsula Hong Kong, φημισμένο για τον στόλο του από Rolls-Royce Phantom, έδειξε στο κοινό το συλλεκτικό μοντέλο της κομψής λιμουζίνας που με υπερηφάνεια προστατεύει από τα αδιάκριτα μάτια, την Rolls-Royce Phantom II του 1934 σε αυτή τη συνάθροιση των πολυτιμότερων, κλασικών τροχών της ανθρώπινης ιστορίας.

Rare cars worth millions on show at Hong Kong Classic by Phillip Morton

ΔΗΜΟΦΙΛΗ