ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Και έτσι ξαφνικά η Alfa Romeo επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 μετά από 32 χρόνια

Αυτοκίνητο: Και έτσι ξαφνικά η Alfa Romeo επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 μετά από 32 χρόνια

Το 1985 ήταν η τελευταία σαιζόν που στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 μετείχαν μονοθέσια με τα σήματα της Alfa Romeo, ενώ από του χρόνου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα και ομολογουμένως ξαφνικά η ιστορική ιταλική εταιρεία αυτοκινήτων επιστρέφει στα Γκραν Πρι και στην F1.

H επιστροφή αυτή, μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, γίνεται εφικτή μετά τη μακρόχρονη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ελβετική Sauber, η οποία τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με κυρίαρχο το οικονομικό.

Έτσι από τη σαιζόν 2018 το επίσημο όνομά της ομάδας θα είναι Alfa Romeo Sauber F1 Team και τα μονοθέσια της θα έχουν τα χρώματα αλλά και τα σήματα της Alfa Romeo. Ο κινητήρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από Ferrari, μιας και οι δύο εταιρείες ανήκουν στον όμιλο της FCA (Fiat Chrysler Automobiles).

O επικεφαλής του οποίου Sergio Marchionne δήλωσε πως η εκ νέου εμπλοκή της Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1 εντάσσεται στα πλαίσια της ανασυγκρότησής της και, όπως πιστεύουμε και στα πλαίσια ενίσχυσης της παρουσίας της στις ΗΠΑ αλλά και στις αγορές της Ασίας. Παράλληλα ο Marchionne τόνισε πως η μάρκα είναι μέλος της παράδοσης και της ιστορίας του σπορ.

Μονοθέσια με τον θυρεό της ιταλικής εταιρείας μετείχαν στα προπολεμικά Γκραν Πρι και μάλιστα με επιτυχία, ενώ μετά το Β Παγκόσμιο ήταν παρούσα από το 1950 έως και το 1985. Ενδιαφέρον έχει πως στις δύο πρώτες συμμετοχές της πήρε ισάριθμα πρωταθλήματα, το 1950 με το Nino Farina και το 1951 με το μεγάλο Αργεντινό Juan Manuel Fangio. Στη συνέχεια η καλύτερη επίδοσή της ήταν η 6η θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών το 1983, ενώ η επιστροφή της είναι βέβαιο πως ενθουσιάζει τους πολλούς tifozi της ανά τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ