ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Οδηγείτε και χειρονομείτε; Έρχονται πρόστιμα…

Αυτοκίνητο: Οδηγείτε και χειρονομείτε; Έρχονται πρόστιμα…

Όλοι το έχουμε δει και οι πιο πολλοί -κακά το ψέμματα- το έχουμε κάνει, ειδικά αν φτάσουμε στο αμήν όταν οδηγούμε το αυτοκίνητό μας. Ο λόγος για τις χειρονομίες προς άλλους οδηγούς, με πιο δημοφιλή από όλες τη… μούντζα.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν και με βάση τις διατάξεις του νέου ΚΟΚ οι χειρονομίες από επαγγελματίες οδηγούς θα τιμωρούνται με πρόστιμο. Το γιατί μόνο από τους επαγγελματίες και όχι από όλους είναι ένα ερώτημα, εκτός και αν υπάρχει μελλοντικό πλάνο επέκτασης των ποινών.

Γεγονός είναι πάντως πως για να εξαλειφθούν οι χειρονομίες μεταξύ των οδηγών δεν χρειάζονται μόνο πρόστιμα αλλά και οδηγική παιδεία καθώς και να προσπαθεί ο καθένας να διευκολύνει τους υπόλοιπους που κινούνται παράλληλα μαζί του και όχι να κοιτάζει μόνο την προσωπική του εξυπηρέτηση αδιαφορώντας για όλα τα άλλα.

Όσοι πάντως τιμωρηθούν για πρόστιμο για κάποια χειρονομία δεν θα έχουν την δυνατότητα της έκπτωσης του 50% αν σπεύσουν να το πληρώσουν εντός 10ημέρου, μιας και η υφιστάμενη αυτή ρύθμιση θα καταργηθεί, οπότε διπλό το κακό…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ