ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Ford Fiesta είναι το «Αυτοκίνητο του 2018» για την Ελλάδα

Το Ford Fiesta είναι το «Αυτοκίνητο του 2018» για την Ελλάδα

Το νέο Ford Fiesta είναι το «Αυτοκίνητο του 2018» για την Ελλάδα, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία των μελών του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Η φετινή επιλογή έγινε με ένα νέο σύστημα ανοιχτής ψηφοφορίας, με βάση το οποίο κάθε μέλος του θεσμού -στον οποίο μετέχει και ο υπογράφων- έχει στη διάθεσή του συνολικά 100 βαθμούς τους οποίους και κατανέμει στα 10 μοντέλα φιναλίστ.

Τα 10 αυτά μοντέλα, που με αλφαβητική σειρά είναι τα Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR και VW Polo, είχαν προκύψει και πάλι με ψηφοφορία από τα συνολικά 27 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες στην ελληνική αγορά.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων «Αυτοκίνητο του 2018» για την Ελλάδα αναδείχθηκε, όπως προαναφέραμε, το Ford Fiesta με 338 βαθμούς. Που επικράτησε κυριολεκτικά στο νήμα έναντι του Seat Ibiza που βρέθηκε στην δεύτερη θέση με μόλις 1 βαθμό διαφορά.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επιλέγεται κάθε χρονιά ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα.

Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκε και φέτος από το θεσμό ένα ειδικό βραβείο, αυτή τη φορά σχετικό με την οδική ασφάλεια. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Ελένη Καρύδη της ΕΥΘΥΤΑ, για την ανιδιοτελή προσφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών για τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική κοινωνία η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ