ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιεί η Nissan ένα λιλιπούτειο πλυντήριο αυτοκινήτων;

Αυτοκίνητο: Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιεί η Nissan ένα λιλιπούτειο πλυντήριο αυτοκινήτων;

Στο Τεχνολογικό Κέντρο της Nissan North America, στο Mίτσιγκαν, υπάρχει ένα πλυντήριο αυτοκινήτων που από πλευράς σχήματος αλλά και μεγέθους -είναι ανάλογο μιας μηχανής για ποπ κορν- θυμίζει παιδικό παιχνίδι.

Κάθε άλλο παρά παιχνίδι είναι όμως: το εξοπλισμένο με μια μπλε βούρτσα μίνι πλυντήριο είναι ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχάνημα που επιτρέπει στους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας να δοκιμάζουν στην πράξη τις βαφές των αμαξωμάτων. Και να διαπιστώνουν την αντοχή τους στο πραγματικά σκληρό περιβάλλον των αυτόματων πλυντηρίων αυτοκινήτων, που σήμερα χρησιμοποιούνται σχεδόν καθολικά για τον καθαρισμό των αυτοκινήτων σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Προκειμένου λοιπόν να προσομοιάσει τη λειτουργία ενός πραγματικού πλυντηρίου το μίνι της Nissan περιστρέφει τη βούρτσα του με ρυθμό 180 στροφών το λεπτό, ενώ το νερό και το χώμα από την Αριζόνα ολοκληρώνουν την όλη δοκιμασία.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το κόκκινο 370Z, σε κλίμακα 1:16, ταλαιπωρείται στο λιλιπούτειο πλυντήριο προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα φινίρισμα κορυφαίας ποιότητας της βαφής τόσο του πραγματικού όσο και των άλλων μοντέλων της Nissan, έτσι ώστε να αντέχει στο χρόνο ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες τους τα πηγαίνουν αποκλειστικά και συχνά σε αυτόματα πλυντήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ