ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H X-Class, το αγροτικό της Mercedes, γίνεται αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και κινητή κουζίνα

H X-Class, το αγροτικό της Mercedes, γίνεται αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και κινητή κουζίνα

H Χ-Class, το πρώτο πικ-απ, ημιφορτηγό ή αγροτικό αν προτιμάτε της Mercedes, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι μόνο στους επαγγελματίες που ψάχνουν ένα αυτοκίνητο για τη δουλειά τους ή σε όσους αναζητούν κάτι κατάλληλο για τον ελεύθερο χρόνο και της δραστηριότητές τους, αλλά και σε όσους ασχολούνται με υπερ- κατασκευές.

Σαν και αυτή των φωτογραφιών μας, που μετατρέπει την X-Class σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, που μπορεί να φιλοξενήσει από 3 έως και 4 άτομα, προσφέρει ουσιαστικά όλες τις ανέσεις των οχημάτων του είδους και χάρη στην τετρακίνηση μπορεί να κινηθεί και σε δύσβατα σημεία.

Με την προσθαφαιρούμενη καμπίνα -τέτοιου είδους υπερ-κατασκευές πάντως υπάρχουν για πολλά ημιφορτηγά- το ύψος της X-Class φτάνει σχεδόν τα 3,0 μέτρα, κάτι που πρέπει να έχει συνεχώς υπόψη ο οδηγός της, ενώ για τη μετατροπή του πικ-απ της Mercedes σε αυτοκινούμενο το κόστος στη Γερμανία ανέρχεται σε σχεδόν 31.000 ευρώ.

Η δεύτερη παραλλαγή της X-Class είναι πιο φτηνή και διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, βάρους 250 κιλών στην καρότσα, η οποία προστατεύεται από ένα κάλυμμα από ξύλο τικ.

Στην Ελλάδα η εισαγωγική έκδοση X220d Pure των 2.298 κυβικών και των 163 ίππων του πικ-απ της Mercedes ξεκινά από τις 35.028 ευρώ, ενώ υπάρχουν συνολικά τρεις εκδόσεις: η επαγγελματική X-Class Pure, η X-Class Progressive με πιο επιβατικό προσανατολισμό και η πιο νεανική και με περισσότερα στοιχεία lifestyle X-Class Power, που στην κορυφαία εκδοχή της X250d 4matic Power (190 ίπποι) ξεκινά από τις 48.009 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ