ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το εντυπωσιακό Fisker Emotion φορτίζει σε 9 λεπτά, έχει 780 ίππους και αυτονομία 550 χιλιομέτρων

Το εντυπωσιακό Fisker Emotion φορτίζει σε 9 λεπτά, έχει 780 ίππους και αυτονομία 550 χιλιομέτρων

Το Fisker Emotion που παρουσιάστηκε στη CES είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα γενικά και πιο ειδικά το πιο εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτή τη στιγμή.

Με δυναμικό και ταυτόχρονα χαρακτηριστικό σχεδιασμό που χαρακτηρίζεται από καμπύλες και πάλι καμπύλες και με πόρτες που ανοίγουν και οι τέσσερις προς τα πάνω αποκαλύπτοντας ένα εξίσου εντυπωσιακό εσωτερικό. Με πολυτελή διάσταση και high tech προσανατολισμό, όμως άλλωστε και θα περίμενε κανείς κοιτάζοντας και παρατηρώντας το από έξω. Φυσικά υπάρχει φουλ διασύνδεση καθώς και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι όμως και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, μιας και το Emotion διαθέτει συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 780 ίππων, που εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 220 χλμ./ ώρα που είναι εξαιρετική τιμή για ηλεκτρικό μοντέλο. Φυσικά είναι τετρακίνητο ενώ ενδιαφέρον έχει πως η αυτονομία του φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.

Από το 2020 η Fisker θα υιοθετήσει για τις μπαταρίες του νέου της μοντέλου την τεχνολογία solid state. Του στερεού ηλεκτρολύτη δηλαδή που έχει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, με αποτέλεσμα η αυτονομία να φτάσει τα 800 χιλιόμετρα και η φόρτιση μόνο για 9 λεπτά της ώρα να επαρκεί για την κάλυψη περίπου 200 χιλιομέτρων.

Το Emotion είναι δημιούργημα του Henrik Fisker που στο παρελθόν έχει σχεδιάσει τις Aston Martin Vantage και BMW Z8. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ το 2019 και η τιμή του θα είναι περί τις 129.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ