ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Vision X Concept προλογίζει το νέο και πιο μικρό SUV της Skoda

Αυτοκίνητο: Το Vision X Concept προλογίζει το νέο και πιο μικρό SUV της Skoda

Το ότι η Skoda θα συμπληρώσει τη γκάμα των SUV της με ένα μοντέλο μικρότερο των Kodiaq και Karoq κάθε άλλο παρά μυστικό είναι. Ειδικά από τη στιγμή που οι άλλες δύο μάρκες αυτοκινήτου του ομίλου η Volkswagen, η Seat και η VW, έχουν παρουσιάσει με τα Arona και T-Roc τα δικά τους αντίστοιχα SUV.

Το καινούργιο, μικρό SUV της Skoda λοιπόν θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου το 2019, ενώ στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές του Μαρτίου, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο Vision X που το προλογίζει.

Από τα πρώτα σκίτσα του, που η τσέχικη εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα, φαίνεται πως θα διαθέτει μια πιο νεανική εμφάνιση, κάτι που είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο μιας και θα απευθύνεται σε ένα αντίστοιχο κοινό. Παράλληλα θα υπάρχουν αναφορές στα πιο μεγάλα SUV της γκάμας, ενώ ως είθισται θα παρουσιάζει το επόμενο βήμα εξέλιξης της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας. Η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χαρακτηρίζεται από διπλούς προβολείς, στοιχείο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ανανεωμένη εκδοχή του Octavia.

Το Vision X Concept αναμένεται να εμφανιστεί στην ελβετική μεγαλούπολη και στην έκθεσή της βαμμένο σε ένα χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, απόχρωση στην οποία η Skoda έχει παραδοσιακά αδυναμία, ενώ κάποια από τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του, που εξυπηρετούν τον εντυπωσιασμό, είναι απίθανο να περάσουν στο μοντέλο παραγωγής. Στοιχεία όπως οι κρυφές πίσω χειρολαβές, οι ζάντες των 20 ιντσών, ή τα επίσης διπλά πίσω φώτα.

Το εσωτερικό, όσο μπορούμε να δούμε από το σκίτσο, θα ακολουθεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση η οποία θα προσδιορίζεται κυρίως από τη μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment. Από την οποία θα ελέγχονται τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα με αποτέλεσμα οι φυσικοί διακόπτες και μπουτόν να περιορίζονται στους ελάχιστα απαιτούμενους. Ψηφιακός θα είναι και ο πίνακας οργάνων, ο οποίος είναι βέβαιο πως από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμος στο Karoq θα είναι και στο μικρότερο μοντέλο.

Για τα μηχανικά μέρη η μόνη πληροφορία που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι πως το Vision X Concept θα διαθέτει έναν plug-in υβριδικό σύστημα, που θα αποτελεί την πρώτη προσέγγιση αυτών που θα χρησιμοποιηθούν σε μοντέλα της τσέχικης μάρκας πριν το 2020. Σίγουρο θεωρείται πως όταν παρουσιαστεί επίσημα η βάση του νέου μικρού SUV θα είναι τα 1.000 κυβικά για τα σύνολα βενζίνης και τα 1.600 κυβικά για αυτά του πετρελαίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ