ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα BMW i3 & i3S: μοναδική και ακόμα πιο premium

Νέα BMW i3 & i3S: μοναδική και ακόμα πιο premium

Η πρωτοποριακή BMW i3, που σχεδιάστηκε ευθύς εξαρχής ως ηλεκτρική, είναι ένας πιονέρος μιας νέας εποχής της αυτοκίνησης, έχει παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή για την οδηγική απόλαυση που παρέχει, την ευφυή της συνδεσιμότητα για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και όχι μόνο, ενώ είναι το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο της premium compact κατηγορίας.

Ηγείται της συγκεκριμένης κατηγορίας των ηλεκτρικών οχημάτων από το 2014, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Γερμανία, κατέχει την πρώτη θέση στις συνολικές ταξινομήσεις νέων ηλεκτρικών οχημάτων από το 2014.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια συνταγή επιτυχίας, η οποία πλέον γίνεται ακόμα καλύτερη με την αισθητική της ανανέωση, τα προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού αλλά και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που διαθέτει. Παράλληλα η ηγετική της θέση ενισχύεται ακόμα περισσότερο με μια νέα έκδοση, την i3S,που διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ (184 ίππους), ειδική τεχνολογία πλαισίου, ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά και βέβαια ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία που την καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστή.

Προσφέροντας μία ανώτερη εμπειρία ηλεκτροκίνησης με μηδενικούς ρύπους, σε συνδυασμό με ένα νέο επίπεδο τεχνολογίας συνδεσιμότητας, τόσο η i3 όσο και η i3S αντιπροσωπεύουν το μέλλον της αστικής μετακίνησης. Ο προσανατολισμός τους γίνεται σαφής και από το μοναδικό στους στυλ, που έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με το iF gold award και με τον τίτλο World Car Design of the Year.

Πλέον η εμφάνισή τους έχει αναβαθμιστεί με αρκετές έξυπνες σχεδιαστικές πινελιές. Σήμα κατατεθέν τους η μαύρη λωρίδα BMW i -ξεκινά από το καπό και καταλήγει, μέσω της οροφής στο πίσω μέρος- που πλέον πλαισιώνεται και από τις εμπρός κολώνες και τις γραμμές της οροφής σε μαύρο χρώμα.

Η γκάμα των χρωμάτων περιλαμβάνει τα καινούργια μεταλλικά Melbourne Red metallic και Imperial Blue metallic, ενώ οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν την απόχρωση που επιθυμούν τόσο από τα μη μεταλλικά χρώματα Capparis White και Fluid Black όσο και από τα Protonic Blue metallic και Mineral Grey metallic.

Οι προφυλακτήρες έχουν επανασχεδιαστεί και στην καινούργια εκδοχή τους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πλάτος που υποδηλώνει τη σπορ και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδηγική συμπεριφορά των νέων μοντέλων. Η εντύπωση αυτή ενισχύεται τόσο από τη χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα που διατρέχει το πίσω τμήμα σε όλο του του πλάτος όσο και από τη θέση των λογότυπων του μοντέλου και του eDrive στα άκρα της 5ης πόρτας.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι νέες BMW i3 και BMW i3s έχουν στάνταρ προβολείς all LED, καθώς και φλας αλλά και πίσω φώτα της ίδιας τεχνολογίας.

Η προσεκτική εξέλιξη της εξωτερικής σχεδίασης όχι μόνο βοηθά να αναδειχτούν τα σπορ διαπιστευτήρια της νέας BMW i3, αλλά υπογραμμίζει και την ασύγκριτη φινέτσα της. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι όλος βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ διαθέτει μαύρο πλαίσιο σχήματος U που δίνει έμφαση στη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα η νέα ασημί πινελιά στην οροφή εξασφαλίζει μία επιπλέον νότα κομψότητας και δυναμισμού, ενώ η διεύρυνσή της προς τα πίσω τονίζει τη ροή του αέρα. Κάτι που ισχύει και για το χαρακτηριστικό περίγραμμα των παραθύρων.

Η νέα BMW i3s με τη σειρά της ενσωματώνει αρκετά ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν το σπορ χαρακτήρα της. Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες ξεχωρίζουν με τις δυναμικές τους γραμμές, ενώ τα διακοσμητικά σε BMW i Blue ή Frozen Grey προβάλλουν ακόμα περισσότερο το πλάτος της. Παράλληλα η i3s έχει στάνταρ σπορ ανάρτηση, με μειωμένη κατά 10 mm απόσταση από το έδαφος, ενώ το αυξημένο κατά 40 mm μετατρόχιο (συγκριτικά με αυτό της i3) τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα μαύρα πλαίσια των θόλων των τροχών. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών με το αποκλειστικό σχέδιο των διπλών ακτινών, που είναι διαθέσιμες είτε σε απόχρωση Bicolour είτε σε Jet Black.

Η οδηγική εμπειρία με τα μοντέλα BMW i έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αυξανόμενη απήχηση και δημοτικότητα της ηλεκτροκίνησης. Μετά από συστηματική βελτίωση, η τεχνολογία BMW eDrive των νέων BMW i3 και i3s προσφέρει fun to drive με μηδενικούς εκπεμπόμενους ρύπους, άμεση παραγωγή ισχύος, αποδοτική χρήση ενέργειας και βελτιστοποιημένη αυτονομία για ένα επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας που δεν περιορίζεται στις απαιτήσεις της αμιγούς οδήγησης στην πόλη.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 170 ίππους στην i3 και 184 ίππους στην i3S και εξασφαλίζει ιδιαίτερα καλές επιδόσεις (0-100 σε 7,3 και σε 6,9 δεύτερα αντίστοιχα). Και τα δύο μοντέλα αντλούν ενέργεια από την εξελιγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης του BMW Group με χωρητικότητα 94 Ah ή 33 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία τουλάχιστον 200 πραγματικών χιλιομέτρων. Για όσους έχουν ανάγκη μια ακόμα μεγαλύτερη ακτίνα δράσης υπάρχουν και οι εκδόσεις Rex με κινητήρα επέκτασης αυτονομίας.

Η φόρτιση των μπαταριών των νέων BMW i3 και i3S μέχρι το 80% της χωρητικότητάς τους διαρκεί 11 ώρες σε οικιακό δίκτυο, ενώ με τη χρήση του BMW Wallbox -είναι διαθέσιμο με ισχύ έως και 11 kWh- μπορεί να μειωθεί μέχρι και στις 3 ώρες.

Στη χώρα μας κάθε BMW i3 και i3S συνοδεύεται από εγγύηση μπαταρίας για 8 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα, εγγύηση μηχανικών μερών για 2 χρόνια, δωρεάν οδική βοήθεια για 5 χρόνια, δωρεάν φόρτιση στο Δίκτυο «Fortizo» (δίκτυο ημι-δημόσιας φόρτισης με αρκετά σημεία εντός και εκτός Αττικής) μέσω κάρτας RFID, που παρέχεται από την BMW Hellas ή App, καθώς και διάθεση και εγκατάσταση οικιακών φορτιστών BMW i, από τους Εξουσιοδοτημένους Αντιπροσώπους και τους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές BMW i σε συνεργασία με την εταιρεία «Fortisis».

Επίσης υπάρχει, ήδη από το 2015, συνεργασία με τον Ενεργειακό Όμιλο «ΗΡΩΝ» για την παροχή δωρεάν ενέργειας έως και για 100.000 χλμ. (όφελος 2.500 ευρώ).

Η τιμή της πλήρως ηλεκτρική BMW i3 με τη μπαταρία των 94 Ah ξεκινά από τις 39.350 ευρώ και αυτή της i3s BEV (94 Ah) από 43.100 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες εκδόσεις RΕx κοστίζουν από 49.570 και 53.780 ευρώ αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων BMW i, να καλέσουν στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του BMW Group Hellas στο τηλέφωνο 210-9118 101 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://www.bmw.gr/discoveri3s

ΔΗΜΟΦΙΛΗ