ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καινούργιο Ford Fiesta ST έχει 200 ίππους από 1.500 κυβικά

Το καινούργιο Ford Fiesta ST έχει 200 ίππους από 1.500 κυβικά

H Ford συμπληρώνει με την πάροδο του χρόνου τη γκάμα του ιδιαίτερα επιτυχημένου υπερ- μίνι της (πρώτο στην κατηγορίας του σε 20 ευρωπαϊκές αγορές), του Fiesta. Έτσι σύντομα αρχίζει η διάθεση της πρώτης crossover εκδοχής του, του Fiesta Active, καθώς και του σπορ Fiesta ST, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εκδόσεών του στις 48. 

Το Fiesta ST θα συνεχίσει την παράδοση του ST200 και ακριβώς όπως και αυτό αναμένεται να είναι από πιο συμμετοχικά και fun to drive υπερ-μίνι -άλλωστε γενικά το μικρό Ford διακρίνεται για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ανεξαρτήτως κινητήρα.

Για την περίσταση ο κινητήρας του ST είναι ένας ολοκαίνουργιος τρικύλινδρος EcoBoost 1.500 κυβικών, που διαθέτει υψηλή τεχνολογία σε όλους τους τομείς (turbo, άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός σε όλες τις βαλβίδες, τεχνολογία προσωρινής απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου για μείωση της κατανάλωσης). Με όλα τα παραπάνω η απόδοσή του φτάνει τους 200 ίππους και τα 290 Nm, που αρκούν για να εξασφαλίσουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 6,7 δεύτερα.

Για όσους επιθυμούν ακόμα πιο έντονο σπορ χαρακτήρα θα είναι διαθέσιμο και ένα «πακέτο» που θα περιλαμβάνει μπλοκέ διαφορικό της Quaife και σύστημα Launch Control (με όμορφα γραφικά στον πίνακα οργάνων) για βέλτιστη εκκίνηση. Από κει και πέρα υπάρχουν στάνταρ ζάντες 17 ιντσών και προαιρετικά 18 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αφενός τα πολύ καλά καθίσματα της Recaro και αφετέρου η μεγάλη, ανεξάρτητη οθόνη αφής, το μέγεθος της οποίας κυμαίνεται από 6,5 έως 8,0 ίντσες.

Παράλληλα το νέο Ford Fiesta ST θα διαθέτει για πρώτη φορά 3 προγράμματα οδήγησης, τα Normal, Sport και Track. Τα οποία επιλέγονται από τον οδηγό και μεταβάλλουν τη χαρτογράφηση και τον ήχο του κινητήρα, τον ήχο της εξάτμισης, το βάρος του συστήματος διεύθυνσης, την απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού. Άξια λόγου και αναφοράς είναι και τα τρία στάδια λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας ESC που μπορεί και να απενεργοποιηθεί, ενώ η Ford αναφέρεται και στα καινούργια ελατήρια, που παρέχουν τη δυνατότητα καλύτερης τοποθέτησης και βελτιωμένου ελέγχου στις στροφές.

Το νέο Ford Fiesta ST αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ