ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η νέα ναυαρχίδα της Volvo, το ολοκαίνουργιο S90

Αυτή είναι η νέα ναυαρχίδα της Volvo, το ολοκαίνουργιο S90
Volvo

Περίπου ένα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα του στις αρχές του 2016 στην έκθεση του Ντιτρόιτ η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία για το S90, το νέο, πολυτελές σεντάν της, με το οποίο θα δηλώνει το παρόν στην premium μεγάλη κατηγορία.

Από πλευράς αισθητικής το νέο S90 ξεχωρίζει χάρη στη νέα του μάσκα, που φυσικά και μοιάζει με αυτήν του XC90 που εγκαινίασε τη νέα σχεδιαστική λογική της σουηδικής εταιρείας. Άλλα ιδιαίτερα γνωρίσματά του είναι το design της πίσω κολώνας και η κλίση της οροφής που οπτικά αποτελεί συνέχεια του τρίτου όγκου.

Η λογική XC90, που εκφράζεται κυρίως από την μεγάλη, τύπου tablet οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, υιοθετείται και εδώ, ενώ γενικά ο διάκοσμος δημιουργεί την αίσθηση πολυτέλειας.

Φυσικά το S90, όπως άλλωστε το συνηθίζει η σουηδική εταιρεία, διαθέτει και πολύ ενδιαφέροντα ηλεκτρονικά στοιχεία ασφάλειας. Στοιχεία όπως το City Safety, που πλέον περιλαμβάνει και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση και το Pilot Assist. Το τελευταίο είναι ένα σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, που εφαρμόζοντας απαλές κινήσεις στο τιμόνι διατηρεί το S90 εντός της διαγράμμισης της λωρίδας κυκλοφορίας του σε ταχύτητες μέχρι και τα 130 χλμ./ ώρα, χωρίς την οποιαδήποτε μεσολάβηση του οδηγού και χωρίς πλέον να χρειάζεται το αυτοκίνητο να ακολουθεί κάποιο άλλο όχημα.

Το παρόν δίνουν βέβαια και τα ήδη γνωστά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας της Volvo, μαζί με νέες υπηρεσίες που βασίζονται στο Cloud, ενώ οι μηχανικοί των Σουηδών έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση και στα δυναμικά του χαρακτηριστικά.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Volvo S90 θα είναι ανάλογη με αυτή του XC90, οπότε θα περιλαμβάνει υπερ-τροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου, ενώ η κορυφαία έκδοση θα είναι και εδώ η plug-in υβριδική Τ8, που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ