ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτό το κλασικό Mini δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Είναι ηλεκτρικό

Αυτοκίνητο: Αυτό το κλασικό Mini δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Είναι ηλεκτρικό

Όταν το κλασικό Mini μεσουρανούσε η ηλεκτροκίνηση ήταν κάτι παραπάνω από επιστημονική φαντασία, οπότε το κατακόκκινο Classic Mini Electric αποκλείεται να είχε κατασκευαστεί πριν από μερικές δεκαετίες.

Γεγονός είναι πως το ομολογουμένως καλοδιατηρημένο αμάξωμά του τα έχει τα χρονάκια του, ενώ για να το μετατρέψουν σε ηλεκτρικό και να το παρουσιάσουν ως τέτοιο στην έκθεση της Νέας Υόρκης, όπου είναι βέβαιο πως θα κλέψει την παράσταση, επενέβησαν οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρείας. Οι οποίοι δεν έχουν αποκαλύψει κανένα στοιχείο και καμία λεπτομέρεια γύρω από το σύστημα πρόωσής του, ενώ οπτικά η μόνο ένδειξη για τη διαφορετικότητά του είναι το κίτρινο λογότυπο των Mini Electric.

Οπότε μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το τι κρύβεται κάτω από το all time classic αμάξωμα με τα φουσκωμένα φτεράκια. Πρώτη εικασία πως λόγω έλλειψης χώρου, ειδικά αν δεν έχουν επηρεασθεί τα πίσω καθίσματα, η συστοιχία των μπαταριών θα πρέπει να είναι μικρή. Γεγονός που ναι μεν δεν θα εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία αλλά από την άλλη δεν θέλει μεγάλο χρόνο φόρτισης ακόμα και σε οικιακό δίκτυο και το κυριότερο δεν προσθέτει πολλά κιλά.

Τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το άμεσο οδηγικό προφίλ του Mini, που ταιριάζει ιδιαίτερα με τα χαρακτηριστικά απόδοσης ενός ηλεκτροκινητήρα. Με την δυναμική παροχή ισχύος και την ισχυρή πρόωση που αυτή εξασφαλίζει και η οποία θα κάνει το Mini ακόμα πιο διασκεδαστικό. Τόσο σε κάποιο δρόμο με αλλεπάλληλες στροφές, όσο και μέσα στην πόλη, όπου λόγω των λιλιπούτειων διαστάσεών του θα είναι και ιδιαίτερα ευέλικτο. Πέρα από καθαρό.

Το Classic Mini Electric θα μείνει πάντως ένα και μοναδικό, ενώ στην ουσία αποτελεί ένα προπομπό και μια πρόγευση του σύγχρονου ηλεκτρικού Mini. Το οποίο θα βασίζεται στην 3θυρη έκδοση του τρέχοντος μοντέλου και θα παρουσιαστεί το 2019. Έγκαιρα δηλαδή για τα 60ά γενέθλια του αρχέτυπου.

Η εμφάνισή του θα κάνει τη Mini την πρώτη μάρκα του ομίλου της BMW που θα έχει πλήρως ηλεκτρική έκδοση μοντέλου της στάνταρ γκάμας της, ενώ η παρουσία του θα κάνει δύο τα αυτοκίνητά της που έχουν τουλάχιστον ηλεκτρική υποβοήθηση. Το πρώτο είναι το plug-in υβριδικό Mini Cooper S E Countryman ALL4. Το οποίο μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά μέχρι και με 125 χλμ./ ώρα και έχει συνδυαστική απόδοση 224 ίππων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ