ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Pagani ανακαλούνται στις ΗΠΑ λόγω… μπαταρίας

Οι Pagani ανακαλούνται στις ΗΠΑ λόγω… μπαταρίας

Οι ανακλήσεις είναι μια συνηθισμένη πρακτική στην αυτοκινητοβιομηχανία και πιστεύουμε πως είναι μια σωστή διαδικασία, μιας και κανείς δεν μπορεί να έχει προβλέψει όλα τα ζητήματα που μπορούν να προκύψουν στην πράξη. Ειδικά σε ένα τόσο σύνθετο προϊόν όπως τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Βέβαια ενδόμυχα πολύ πιο εύκολα δικαιολογείς μια ανάκληση σε ένα κοινό μοντέλο, που βλέπεις στους δρόμους δίπλα σου, παρά σε ένα εξεζητημένο, που κατασκευάζεται σε ελάχιστες μονάδες, κατά κανόνα στο χέρι και κοστίζει μια περιουσία. Ενίοτε και δύο…

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν φυσικά και οι Pagani, που το 2017 σε όλες τις ΗΠΑ μόλις 16 άνθρωποι απέκτησαν μια Huayra BC ή Roadster. Οι οποίες τώρα και έπειτα από απόφαση της πανίσχυρης υπηρεσίας NHTSA ανακαλούνται όλες. Ο λόγος είναι προβλήματα στις μπαταρίες τους, μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο η ενέργεια που αποθηκεύουν να μην μπορεί να εκκινήσει το θηριώδη V12 των 6.000 κυβικών (αποδίδει 755 ίππους στην BC και 764 στη Roadster) και το πιο σημαντικό -και φυσικά πιο επικίνδυνο- να μην μπορεί να τον διατηρήσει σε λειτουργία.

Το θέμα θα λυθεί με την τοποθέτηση νέων μπαταριών που ταυτόχρονα θα έχουν και καινούργιο λογισμικό που δεν θα επιτρέπει την εκδήλωση ανάλογων καταστάσεων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο χρόνος που θα γίνει η αλλαγή.

Μέχρι τότε οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Pagani θα ζουν με το φόβο να μείνουν κάπου με τα αυτοκίνητά τους, που πέρα από όλα τα άλλα είναι μια προφανής δήλωση πλούτου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ