ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ferrari έχει τον πιο δυνατό κινητήρα στη Φόρμουλα 1;

H Ferrari έχει τον πιο δυνατό κινητήρα στη Φόρμουλα 1;

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, όπ ο Raikkonen τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Vettel στην τέταρτη, η τρέχουσα σαιζόν της Φόρμουλα 1 εξελίσσεται μέχρι στιγμής εξαιρετικά για τη Ferrari. H οποία δείχνει να έχει καλύψει την απόσταση από τη Mercedes σε όλους τους τομείς αλλά κυρίως σε ότι αφορά την απόδοση των κινητήρων. Και τα δύο σύνολα υπολογίζεται πως αποδίδουν γύρω στους 1.000 ίππους, αλλά οι φήμες και οι εκτιμήσεις λένε πως αυτός της Scuderia είναι ο πιο ισχυρός.

Ενδιαφέρουσα ως προς αυτό είναι η δήλωση του Niki Lauda, ο οποίος είπε πως «όταν το μονοθέσιο της Ferrari παίρνει μπροστά δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τον πολύ καπνό» και έθεσε το θέμα στη FIA, την παγκόσμια ομοσπονδία. Η οποία ως όφειλε έκανε τους απαραίτητους ελέγχους αλλά δεν βρήκε κάτι το αντικανονικό. Όσο για την κάπνα που ανέφερε ο Lauda το πιο πιθανό είναι πως οι Ιταλοί εξασφαλίζουν με κάποιον τρόπο την υπερπλήρωση λιπαντικού στο θάλαμο καύσης, προκειμένου να αντισταθμίζονται οι φθορές από την αύξηση ισχύος. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται και η αντοχή των κινητήρων, μιας και φέτος κάθε οδηγός έχει στην διάθεσή του μόνο τρεις κινητήριες μονάδες.

Πάντως και με βάση τα στοιχεία της τηλεμετρίας αλλά και από τη σύγκριση των ταχυτήτων των μονοθεσίων προκύπτει πως το σύνολο της Ferrari πρέπει να είναι το ισχυρότερο αυτήν την περίοδο στη Φόρμουλα 1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ