ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Γιατί ο Lewis Hamilton δεν θέλει Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μαϊάμι;

Αυτοκίνητο: Γιατί ο Lewis Hamilton δεν θέλει Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μαϊάμι;

Η αμερικάνικη Liberty Media, η νέα ιδιοκτήτρια της Φόρμουλα 1, είχε αναφέρει σχεδόν από την πρώτη στιγμή που πήρε τη θέση του Bernie Ecclestone στην κορυφή του σπορ, πως βλέπει πολύ θετικά την αύξηση του αριθμού των Γκραν Πρι. Ειδικά στις ΗΠΑ.

Σαν πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζεται ένα Γκραν Πρι στο Μαϊάμι, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να μπει στο πρόγραμμα και ιδιαίτερα γρήγορα. Από τον Οκτώβριο του 2019.

Έτσι τις επόμενες μέρες οι αρχές της πόλης θα αποφασίσουν, μέσω ψηφοφορίας, αν θα προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις με τη Liberty Media για ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο, έως το 2018, για την τέλεση του Γκραν Πρι. Μάλιστα λέγεται πως προκειμένου να χωρέσει ο συγκεκριμένος αγώνας στο υπάρχον καλεντάρι θα ολοκληρωθεί ο (μικρός) κύκλος του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Η Liberty Media είχε διερευνήσει και στο πρόσφατο παρελθόν για το αν θα μπορούσε να διεξαχθεί Γκραν Πρι στο Μαϊάμι. Πιο συγκεκριμένα για το Νοέμβριο του 2017, ενώ είχε καταλήξει και στις ονομασίες «Formula 1 Miami Grand Prix» ή «Formula 1 Grand Prix of Miami».

Αν τελικά γίνει αγώνας της Φόρμουλα 1 στη συγκεκριμένη πόλη θα είναι η πρώτη φορά, αν και δεν βλέπουν όλοι την προοπτική θετικά. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από οικολογικές και άλλες οργανώσεις, ενώ αρνητικά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τοποθετήθηκε και ο Lewis Hamilton, ο οποίος είπε στο UBS Formula 1 πως «οι φίλοι μου μου έστειλαν ένα μήνυμα για την προοπτική ενός αγώνα στο Μαϊάμι. Τους απάντησα πως δεν πρόκειται να τον κερδίσω γιατί είναι μια πόλη για πάρτι. Θα υπάρχουν πολλές γυναίκες και πολλοί άλλοι πειρασμοί. Ίσως θα πρέπει να μείνω μακριά από το Μαϊάμι. Ή να μην μετρά ο αγώνας στο πρωτάθλημα…».

Ο Hamilton τουλάχιστον είναι ειλικρινής, ενώ αν τελικά δεν πραγματοποιηθεί Γκραν Πρι στο Μαϊάμι υπάρχουν και άλλες πόλεις των ΗΠΑ που περιμένουν στην ουρά. Όπως η Νέα Υόρκη ή το Λας Βέγκας, οπότε είναι βέβαιο πως τα σχέδια της Liberty Media θα υλοποιηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

F1 GP MIAMI 3

Ο Lewis Hamilton έχει τους προσωπικούς του λόγους που δεν θέλει αγώνα της Φόρμουλα 1 στο Μαϊάμι. Πηγή: Mercedes

ΔΗΜΟΦΙΛΗ