Η πιο αγαπημένη λιχουδιά των ποντικών είναι τα καλώδια των αυτοκινήτων

Η βιομηχανία συνολικά πιέζεται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από το κοινωνικό σύνολο και για να λειτουργεί με τρόπο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και για να παράγει προϊόντα που δεν το επιβαρύνουν ή ακόμα καλύτερα προέρχονται από πρώτες ύλες που αποικοδομούνται ή είναι από ανακυκλωμένα υλικά.

Διαβάστε επίσης

Σε όλη αυτήν την προσπάθεια η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεγάλη συμβολή και συμμετοχή, αλλά μερικές φορές υπάρχουν και απρόοπτα. Όπως για παράδειγμα η επιλογή της σόγιας και των παραγώγων της για την κατασκευή των καλωδιώσεων των σύγχρονων μοντέλων.

Κι αυτό γιατί αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κομμένων καλωδιώσεων από ποντίκια. Ειδικά στις ΗΠA και ιδιαίτερα από το 2016 και μετά. Υπάρχουν καταγρεγραμμένες περιπτώσεις που στο ίδιο αυτοκίνητο, χαρακτηριστική περίπτωση είναι ένα ημι-φορτηγό Toyota Tundra, οι καλωδιώσεις έχουν καταστραφεί τρεις φορές. Με κόστος επισκευής 1.500 δολάρια τη φορά.

Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει και για πολλά άλλα μοντέλα διαφόρων εταιρειών, ενώ παρόλο που οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις εν τούτοις φαίνεται πως η σόγια και τα παράγωγά της ανοίγει την όρεξη των ποντικών. Που έτσι κι αλλιώς αρέσκονται στο μασούλημα…

Τι μπορεί να κάνει κανείς για να αποφύγει τις ζημιές, τα έξοδα και την ταλαιπωρία; Να σταθμεύει το αυτοκίνητό σου σε όσο το δυνατόν πιο καθαρά σημεία και να προσέχει αν υπάρχει κίνηση ή περιττώματα μικρών ζώων τριγύρω. Αν έχει κλειστό χώρο στάθμευσης να τον ασφαλίζει καλά. Φυσικά ως λύση υπάρχουν και οι γάτες…


Διαβάστε επίσης

Επιστήμονες μετέτρεψαν αρσενικά ποντίκια σε θηλυκά «πειράζοντας» το DNA τους

Ειδική αποστολή στα νησιά της Νέας Ζηλανδίας για την εξολόθρευση 200.000 ποντικιών

Αυτοκίνητο: Η Honda ανανεώνει το HR-V και το κάνει και turbo με 182 ίππους από 1.500 κυβικά

Αυτοκίνητο: Υπάρχει αυστριακό super car; Υπάρχει και λέγεται… Milan Red