ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Ford Fiesta είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς

Το νέο Ford Fiesta είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς

Το νέο Fiesta είναι ένα από τα πλέον βραβευμένα μοντέλα της Ford, ενώ ένας από τους τίτλους με ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει κατακτήσει είναι αυτός του  «Αυτοκινήτου του 2018 για την Ελλάδα». Δικαιολογημένα άλλωστε για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα υπερ- μίνι και σίγουρα αυτό με τα καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά.

Σχεδιαστικά το νέο Ford Fiesta ξεχωρίζει από το δυναμικό εμπρός του μέρος με την εντυπωσιακή μάσκα και τους χαρακτηριστικούς προβολείς με το όμορφο LED περίγραμμα. Οι δυναμικές γραμμές του αμαξώματος ρέουν ισορροπημένα με το πίσω μέρος να ολοκληρώνει την εικόνα ενός από τα πιο όμορφα μοντέλα της κατηγορίας.

Το εσωτερικό του είναι άνετο και πρακτικό για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη καθώς και ήσυχο στο ταξίδι χάρη στην εξαιρετική ηχομόνωση, ενώ υπάρχει επιλογή από διάφορους εξατομικευμένους συνδυασμούς, προκειμένου να διαμορφώσει κανείς όπως αυτός θέλει τον ιδιαίτερα ποιοτικό διάκοσμο του δικού του καινούργιου Fiesta. Το οποίο ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, προσφέροντας πλήρη συνδεσιμότητα smartphones και εύκολο έλεγχο από την κεντρική οθόνη αφής των 8,0 ιντσών που συνδυάζεται με το σύστημα infotainment SYNC 3.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο κορυφαίας ποιότητας ηχοσύστημα B&O Play, που έχει εξελιχθεί ειδικά για το Fiesta από τους ειδικούς της πολύ γνωστής στο χώρο των high end συστημάτων ήχου B&O. Με 675 Watt, 10 ηχεία, woofer και subwoofer προσφέρει καταπληκτικό ήχο και κάνει τις μετακινήσεις ιδιαίτερα διασκεδαστικές.

Πέρα από το άνετο εσωτερικό, τους πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και τις έξυπνες λύσεις -χαρακτηριστικό παράδειγμα το (προαιρετικό) Door Edge Protector, όπου ανοίγοντας μια πόρτα ένα προστατευτικό μετακινείται και προφυλάσσει το αμάξωμα από στενές επαφές- το νέο Ford Fiesta διαθέτει και ένα σύνολο προηγμένων τεχνολογικά συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους επιβάτες, να αποτρέπουν ή να περιορίζουν την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

FORD FIESTA 10a

Ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν συστήματα όπως αυτό της υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης (Collision Mitigation System), του αυτορυθμιζόμενου Cruise Control, της προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Keeping Aid), της αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), καθώς και το Ford SYNC 3 με κλήση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης το Active Park Assist είναι το ιδανικό σύστημα υποβοήθησης για να παρκάρετε ή να για να φύγετε από μια θέση πάρκινγκ, που παράλληλα διαθέτει και λειτουργία ανίχνευσης τόσο για παράλληλο όσο και για κάθετο χώρο στάθμευσης. Παράλληλα το σύστημα επαγρύπνησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και προειδοποίει οπτικοακουστικά αν διαπιστώσει σημάδια κόπωσης, ενώ το μοναδικό Ford MyKey έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά σε περίπτωση που δώσετε το αυτοκίνητό σας στο παιδί σας ή σε έναν φίλο ή συγγενή. Απλά εισάγετε το κλειδί στο διακόπτη, εκκινήστε το αυτοκίνητο και μετά ακολουθήστε απλές οδηγίες για να προγραμματίσετε τους περιορισμούς που θέλετε να ορίσετε για το συγκεκριμένο κλειδί.

Το νέο Ford Fiesta διαθέτει μια πλήρη γκάμα τόσο σε ότι αφορά τους κινητήρες με τους οποίους διατίθεται όσο και τα αμαξώματά του. Ο νέος ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος κινητήρας TiVCT των 1.100 κυβικών αποδίδει 85 PS με πρωτοφανή οικονομία καυσίμου, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις εκδόσεις του πολυβραβευμένου 1.0 Ecoboost που ψηφίστηκε ως «καλύτερος κινητήρας κάτω των 1.000 κ.εκ.» για 6η συνεχόμενη χρονιά από το θεσμό «International Engine of the Year». Ο επαναστατικός τρικύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης των 1.000 κυβικών με 100, 125 και 140 ίππους προσφέρει κορυφαία οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2.

FORD FIESTA 29a

Για όσους καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα υπάρχει ο καινούργιος κινητήρας πετρελαίου 1.5 TDCi με απόδοση 85 PS και κατανάλωση 3,2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 από 82 γραμμάρια το χιλιόμετρο. Ακόμα καλύτερες επιδόσεις, με εξαιρετική οικονομία (3,5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα) και εξίσου χαμηλές εκπομπές CO2 (89 γραμμάρια το χιλιόμετρο) προσφέρει η έκδοσή του των 120 ίππων.

Από πλευράς εκδόσεων μετά τις Trend, Business και Titanium που ήταν ευθύς εξαρχής διαθέσιμες έχουν προστεθεί στη γκάμα τόσο η σπορτίφ ST-Line όσο και η πολυτελής Vignale, που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στο Fiesta.

Στην ST-Line, τα πάντα όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, είναι προσανατολισμένα στο σπορ στοιχείο και έτσι υπάρχουν σπέσιαλ ζάντες, μάσκα και προφυλακτήρες, χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 10 χιλιοστά με πιο σφιχτές ρυθμίσεις ελατηρίων και αμορτισέρ. Ταυτόχρονα στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, πεντάλ και flat bottom τιμόνι.

Αντίστοιχα ξεχωριστή εμφάνιση έχει και η Vignale η οποία ξεχωρίζει και με το πολυτελές εσωτερικό της με τις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων με τις χαρακτηριστικές ραφές, από το δέρμα στο ταμπλό και τον επιλογέα ταχυτήτων, καθώς και από την είσοδο χωρίς κλειδί που περιλαμβάνεται στο βασικό της εξοπλισμό.

Μέχρι να φτάσει το κορυφαίο Fiesta ST με τους 200 ίππους, η νέα προσθήκη στη γκάμα του Fiesta είναι η Active. Πρόκειται για μία έκδοση crossover που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV με την ευελιξία ενός υπερ- μίνι. Διατηρώντας τα πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά του Fiesta, η Active ξεχωρίζει με την περιπετειώδη της εμφάνιση (με προστατευτικά πλαστικά, ράγες οροφής) και την αυξημένη απόστασή της από το έδαφος. Παράλληλα ένα επιπλέον στοιχείο που διευκολύνει την κίνηση εκτός δρόμου είναι τα ειδικής λειτουργίας αμορτισέρ μπροστά.

To νέο Ford Fiesta διατίθεται σε μία ιδιαίτερα δελεαστική τιμή από 13.020 € με την ελληνική αντιπροσωπεία να προσφέρει την δυνατότητα απόκτησης σε ένα προνομιακό επιτόκιο 2,99% (πλέον εισφοράς 0,6%) μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος της Ford Credit. Επιπρόσθετα η Ford αποδεικνύει έμπρακτα την αξιοπιστία του νέου Fiesta παρέχοντας εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ