ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλι Ακρόπολις 2018: Νικητής ο Magalhaes με Skoda Fabia R5

Ράλι Ακρόπολις 2018: Νικητής ο Magalhaes με Skoda Fabia R5

Ο Bruno Magalhaes, ο 37χρονος Πορτογάλος οδηγός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κάνοντας έναν μυαλωμένο αγώνα με το Skoda Fabia R5 έφτασε στην κατάκτηση της νίκης στον εθνικό μας αγώνα, την πρώτη του στο Ράλι Ακρόπολις. Ταυτόχρονα ο τρεις φορές πρωταθλητής Πορτογαλίας σημείωσε στη χώρα μας την πρώτη του επιτυχία στο φετινό ERC (European Rally Championship- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι).

Δεύτερος γενικής ήταν ο Ούγγρος Norbert Herczig, επίσης με Skoda Fabia R5, που διεκδίκησε μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες είχε για ανατροπή της κατάστασης. Στο τέλος του αγώνα πάντως ήταν ενθουσιασμένος, μιας και όπως είπε πως πριν δεν του περνούσε καν από το μυαλό πως μπορούσε να ανέβει στο βάθρο των νικητών του Ακρόπολις. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Πολωνός Hubert Ptaszek, ενώ η Skoda έκανε το 1-2-3.

Ο Νορβηγός Eyvind Brynildsen, αυτός με Ford Fiesta R5, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τον Κύπριο Σίμο Γαλαταριώτη να ακολουθεί στην 5η. Και αυτός με Skoda Fabia R5, όπως και ο 6ος, ο Πολωνός Grzyb, αλλά και ο 7ος και πρώτος Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης.

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τούρκος Avcioglu (Skoda Fabia R5) που με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση της γενικής, από την 11η που βρισκόταν στο τέλος του 2ου Σκέλους.

Συναρπαστική ήταν η μάχη του Θέμη Χαλκιά με τον Erdi για την είσοδο στη δεκάδα, με τον Ούγγρο να επικρατεί τελικά με μόλις 3" διαφορά.

Νικητές του ελληνικού αγώνα ήταν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου, ενώ τους βαθμούς της νίκης του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος πήραν οι Θέμης Χαλκιάς- Λεωνίδας Μαχαίρας, εμπρός από τους Γιώργο Κεχαγιά- Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα- Κωνσταντίνο Σούκουλη.

ACROPOLIS 2018 2

O Bruno Megalhaes, τρεις φορές πρωταθλητής Πορτογαλίας, σημείωσε την πρώτη του νίκη σε Ράλι Ακρόπολις και την πρώτη στο φετινό ERC. Πηγή: ΟΜΑΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ