ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο αλλά αληθινό: το αυτοκίνητο ασφαλείας των IndyCar τράκαρε στον πρώτο γύρο!

Απίστευτο αλλά αληθινό: το αυτοκίνητο ασφαλείας των IndyCar τράκαρε στον πρώτο γύρο!

Στον αγώνα των ιδιαίτερα δημοφιλών στις ΗΠΑ IndyCar που έγινε την Κυριακή που μας πέρασε στο Ντιτρόιτ έλαβε χώρα ένα από τα πιο περίεργα και παράδοξα περιστατικά που έχουν συμβεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Κι αυτό γιατί στον πρώτο γύρο σχηματισμού τράκαρε το αυτοκίνητο… ασφαλείας, που ήταν μια Corvette ZR1. Φυσικά ο αγώνας διακόπηκε και ξεκίνησε εκ νέου με καθυστέρηση μέχρι να διευθετηθούν τα πάντα…

Την Corvette ZR1 που κάθε άλλο παρά ασφαλής αποδείχθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγούσε ο υπεύθυνος εξέλιξης της εταιρείας και φανατικός φίλος των αγώνων αυτοκινήτου Mark Reuss. O οποίος όπως θα δείτε και στο βίντεο μάλλον ενθουσιάστηκε υπέρ του δέοντος με αποτέλεσμα σε μια ανοιχτή αριστερή στροφή να μην μπορέσει να «μαζέψει» την Corvette των 755 ίππων που έχει τελική ταχύτητα 338 χλμ. /ώρα -τα IndyCar πιάνουν τα 380 χλμ./ ώρα- και να καταλήξει στον τοίχο καταστρέφοντας το εμπρός της μέρος.

Κανένας από τους δύο επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε αλλά μάλλον δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον εγωισμό τους, καθώς και για την περηφάνεια και το κύρος της Corvette.

Όταν πάντως άρχισε και πάλι ο αγώνας μπήκε το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας, αυτή τη φορά με έναν οδηγό αγώνων στο τιμόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ