ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Porsche ανακοίνωσε επίσημα ηλεκτρικό μοντέλο

H Porsche ανακοίνωσε επίσημα ηλεκτρικό μοντέλο
Εντυπωσιακό το design τηε Porsche Mission Ε Porsche.com

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η γκάμα της Porsche θα περιλαμβάνει και ένα ηλεκτρικό μοντέλο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γερμανική εταιρεία. Φυσικά ο μεγάλος στόχος εδώ είναι να διατηρηθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά που έχτισαν το μύθο των Porsche και στην ηλεκτροκίνητη.

H οποία θα αποτελεί την εξέλιξη της ύψους μόλις 1,30 μέτρων Mission Ε, που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το πρωτότυπο που συνδυάζει στοιχεία τόσο από την 911 όσο και από την Panamera, έχει πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά, δεν έχει μεσαία κολώνα, ενώ τα πολλά ανοίγματα του αμαξώματός του εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο την αεροδυναμική και μετά το στυλ.

porsche4

Πηγή: Porche.com

Η απουσία μεσαία κολώνας, που δεν γνωρίζουμε αν θα υιοθετηθεί και στο μοντέλο παραγωγής, διευκολύνει την είσοδο- έξοδο των έως και 4 επιβατών, για τους οποίους υπάρχουν και ισάριθμα ξεχωριστά σπορ καθίσματα. Ο minimal διάκοσμος βασίζεται κυρίως στις οθόνες, με αυτή που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από το οδηγό να προβάλλει τα 5 κλασικά, στρογγυλά όργανα των 911. Μια άλλη, πιο λεπτή οθόνη, καλύπτει ουσιαστικά όλο το ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό, ελέγχεται με κινήσεις και χειρονομίες και προβάλει όλες τις ενδείξεις του συστήματος infotainment.

porsche5

Η Mission Ε διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που μαζί αποδίδουν 600 άλογα, που μέσω Torque Vectoring κατανέμονται σε κάθε τροχό μεμονωμένα. Από πλευράς επιδόσεων σημειώστε 0-100 σε 3,5 δεύτερα, 0-200 σε λιγότερα από 12,0, γύρος στο Nuerburgring κάτω από 8,0 λεπτά, ενώ στα δυναμικά χαρακτηριστικά θα συμβάλλει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Η αυτονομία της ηλεκτρικής Porsche θα είναι περίπου 500 χιλιόμετρα, ενώ το πραγματικά επαναστατικό είναι αυτό που η γερμανική εταιρεία αποκαλεί turbo charging. Τurbo φόρτιση δηλαδή, καθώς με τη βοήθεια παροχής 800 Volt οι μπαταρίες θα φορτίζονται στο 80% της χωρητικότητάς τους σε μόλις 15 λεπτά. Φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης τόσο από κοινό οικιακό δίκτυο όσο και επαγωγικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ