ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από σήμερα οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας μπορούν να οδηγούν και στη χώρα τους

Από σήμερα οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας μπορούν να οδηγούν και στη χώρα τους

H 24η Ιουνίου του 2018 είναι μια ιστορική ημέρα για την υπερ- συντηρητική Σαουδική Αραβία. Και αυτό γιατί από σήμερα οι γυναίκες είναι ελεύθερες να οδηγήσουν και στη χώρα τους και όχι μόνο στο εξωτερικό, όπως και έκαναν.

Ήδη 10 γυναίκες έχουν αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης, ενώ άλλες 2.000 περιμένουν την τελική έγκριση, ενώ φυσικά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ανοίγοντας, όπως ακριβώς υπάρχουν και εμπορικά κέντρα και αντιπροσωπείες αποκλειστικά για γυναίκες.

Ενδεικτικό για την αλλαγή στα ήθη και τα έθιμα της Σαουδικής Αραβίας είναι το βίντεο της Audi που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια και δείχνει ένα νεαρό ζευγάρι που φεύγει για ταξίδι.

Η δυνατότητα οδήγησης και για τις γυναίκες είναι το τελευταίο, μέχρι στιγμής, στάδιο μιας σειράς μεγάλων αλλαγών για την κοινωνία της πιο αυστηρής χώρας στον κόσμο. Μεταξύ αυτών η επιστροφή των κινηματογράφων, που δεν λειτουργούσαν από το 1980, η απελευθέρωση των συναυλιών και το ενδεχόμενο ανοίγματος των γηπέδων και για τις γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ