ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Audi ανανεώνει το Α4 και το κάνει πιο ξεχωριστό και ήπια υβριδικό

H Audi ανανεώνει το Α4 και το κάνει πιο ξεχωριστό και ήπια υβριδικό

To A4 δεν είναι τυχαίο μοντέλο για την Audi. Σε πολλές χώρες, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, είναι σχεδόν ταυτόσημο με τη μάρκα και έτσι το ειδικό του βάρος είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Όταν το 2015 παρουσιάστηκε η τελευταία γενιά του είναι γεγονός πως οι αισθητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του ήταν περιορισμένες και αυτό είναι κάτι που η γερμανική εταιρεία έρχεται να διορθώσει στα πλαίσια της προγραμματισμένης ανανέωσής του.

Έτσι η μεσαία λιμουζίνα της Audi θα μπει στο δεύτερο μισό του κύκλου ζωής της με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, που στα επίπεδα εξοπλισμού και στυλ design και sport θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο εμφατικού εμπρός μέρους. Στην έκδοση S line ο προσανατολισμός είναι ακόμα πιο σπορ με ειδικούς προφυλακτήρες, τονισμένους αεραγωγούς και μεγαλύτερες ζάντες.

Για πρώτη φορά θα υπάρχει πλέον καi η S Line Competition, με τους χαρακτηριστικούς κύκλους της Audi στις πίσω πόρτες, με κόκκινες δαγκάνες φρένων, με ζάντες 19 ιντσών, με σπορ ανάρτηση και με μια πίσω αεροτομή ανάλογη με αυτή του RS για το Avant. Ενδιαφέρον είναι πως ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και στυλ θα διαμορφώνεται και αντίστοιχα η μάσκα Singleframe.

Στο εσωτερικό οι αισθητικές αλλαγές είναι περιορισμένες, ενώ έχει εξελιχθεί το σύστημα infotainment και έχουν εμπλουτιστεί τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Από πλευράς κινητήρων ο εισαγωγικός 1.4 TFSI αντικαθίσταται από τον καινούργιο 1.5 TFSI με επίσης 150 ίππους, ενώ ο diesel των 2.000 κυβικών θα είναι διαθέσιμος με 122, 150 και 190 ίππους. Κορυφαίος πετρελαιοκινητήρας θα είναι ο 3.0 TDI με 231 ή 286 ίππους, ενώ σημαντική εξέλιξη είναι πως όλοι οι κινητήρες του ανανεωμένου Audi A4 θα είναι πλέον ήπιοι υβριδικοί (mild hybrid) με σύστημα γεννήτριας μίζας με ιμάντα.

Την ανανέωση θα ακολουθήσει τόσο το S4 όσο και το κορυφαίο RS4, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ