ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με το GT-R50 γιορτάζεται ο μισός αιώνας ζωής της Italdesign και του κορυφαίου σπορ Nissan

Με το GT-R50 γιορτάζεται ο μισός αιώνας ζωής της Italdesign και του κορυφαίου σπορ Nissan

Το Νissan GT-R είναι το ιαπωνικό σπορ μοντέλο με το πιο βαρύ όνομα, το οποίο έχει χτιστεί εδώ και πενήντα χρόνια και έχει απογειωθεί κυριολεκτικά στην τελευταία του γενιά. Πενήντα χρόνια συμπληρώνει και η Italdesign, η εταιρεία που ίδρυσε ο σχεδιαστής του αιώνα Giorgetto Giugiaro και στην οποία εδώ και μερικά χρόνια δεν εμπλέκεται.

Aυτή η κοινή επέτειος οδήγησε τις Nissan και Italdesign να συνεργαστούν και το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι το αυτοκίνητο που βλέπετε, ένα ειδικό GT-R. Το οποίο χωρίς να έχει σχέση με την επόμενη γενιά του iconic σπορ μοντέλου προχωρά τη σχεδίασή του ένα βήμα παρακάτω και δίνει μια ένδειξη για την κατεύθυνση στην οποία ενδεχόμενα θα κινηθεί στο μέλλον.

Η εμφάνιση του GT-R50 by Italdesign πιστώνεται στα κέντρα σχεδίασης της Nissan στo Λονδίνο και τις ΗΠΑ, ενώ η εξέλιξη και η κατασκευή του στην ιταλική εταιρεία, που είναι πολύ περισσότερα από καροσερία.

Οπτικά το σπέσιαλ GT-R ξεχωρίζει από το περίγραμμα χρυσού χρώματος στην εισαγωγή αέρα, ενώ γενικά υπάρχουν αρκετές χρυσού χρώματος λεπτομέρειες στο αμάξωμα. Μεταξύ αυτών και οι εξαγωγές αέρα ακριβώς πίσω από τους εμπρός τροχούς, που ονομάζονται και λεπίδες σαμουράι (samurai blades). Ταυτόχρονα η οροφή έχει χαμηλώσει κατά σχεδόν 52 χιλιοστά, γεγονός που δημιουργεί μια ακόμα πιο επιθετική εικόνα, το καπό είναι πιο ανάγλυφο, οι LED προβολείς πιο λεπτοί και πιο χαρακτηριστικοί, ενώ το πίσω μέρος έχει αλλάξει ριζικά. Μαζί του και τα παραδοσιακά στρογγυλά φώτα που πλέον έχουν μια πολύ πιο σύγχρονη εμφάνιση.

Η βάση του GT-R50 είναι η έκδοση Nismo για το 2018, από την οποία προέρχεται τόσο η μετάδοση όσο και ο κινητήρας. Ο χειροποίητος V6 των 3.800 κυβικών που αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ