ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Audi σούπερ σπορ R8

Το νέο Audi σούπερ σπορ R8
Audi

Οι όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων δεν μπορούν παρά να δρομολογήσουν εξελίξεις και στην κατηγορία των σούπερ σπορ μοντέλων, με τη χρησιμοποίηση μικρών μεν από πλευράς κυβισμού αλλά ισχυρών κινητήρων.


Η Audi για παράδειγμα σκέφτεται πολύ σοβαρά την παρουσίαση μιας εισαγωγικής έκδοσης για το κορυφαίο σπορ μοντέλο της, το R8. Οι επιλογές σε ότι αφορά τον κινητήρα είναι δύο, με την πρώτη που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα να περιλαμβάνει τον 5κύλινδρο των 2.500 κυβικών της μάρκας ο οποίος θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό turbo. Τα e-turbo θα είναι η επόμενη μεγάλη «μόδα» της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και μεγαλύτερες αποδόσεις εξασφαλίζουν και εξαλείφουν την υστέρηση.

Στην περίπτωση αυτή η πιο προσιτή εκδοχή του R8 θα έχει πάνω από 354 ίππους, που αυτή τη στιγμή αποδίδει ο V6 των TFSI των 3.000 κυβικών του καινούργιου S4. Και ο οποίος είαι ο δεύτερος υποψήφιος για να αποτελέσει τη βάση του εντυπωσιακού κουπέ.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν κινείται από 5κύλινδρο ή 6κύλινδρο σύνολο η εισαγωγική εκδοχή του σπορ Audi προγραμματίζεται για το 2017. Κι αυτό γιατί για τη χρονιά που μας έρχεται θα παρουσιαστεί το R8 Spyder, καταρχήν με το V10 των 5.200 κυβικών και των 540 ίππων.

Πάντως είναι γεγονός πως από την πλευρά του ομίλου της Volkswagen γίνονται σκέψεις και για μια αντίστοιχη 5κύλινδρη ή 6κύλινδρη έκδοση της Lamborghini Huracan, που έχει πολλά κοινά με το R8.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ