ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο:Το T-Cross, το νέο, μικρό SUV της VW θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο με βάση τα 1.000 κυβικά

Αυτοκίνητο:Το T-Cross, το νέο, μικρό SUV της VW θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο με βάση τα 1.000 κυβικά

Το ότι η VW θα επεκτείνει προς τα κάτω τη γκάμα των SUV της είναι κοινό μυστικό εδώ και πολύ καιρό. Πλέον όμως η παρουσίαση του νέου της μίνι μοντέλου αυτοκινήτου στην πιο δημοφιλή κατηγορία παγκοσμίως δρομολογείται κανονικά.

Έτσι το T-Cross, όπως θα ονομάζεται, θα δώσει το "παρών" στην έκθεση στο Παρίσι στις αρχές του Οκτωβρίου, ενώ οι πωλήσεις του στη χώρα μας θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Μέχρι το φθινόπωρο η γερμανική εταιρεία, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, θα το αποκαλύπτει σταδιακά, κάνοντας την αρχή με τα επίσημα σκίτσα του και με ένα teaser βίντεο.

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει πως το T-Cross, το μήκος του οποίου θα είναι 4,107 μέτρα -ανάλογο δηλαδή τόσο του Seat Arona όσο και του αντίστοιχου Skoda που αναμένεται και θα λέγεται μάλλον Polar- θα ακολουθεί μπροστά την αισθητική του T-Roc, οπότε και λόγω διαστάσεων αναμένεται να είναι ακόμα πιο νεανικό. Το πίσω μέρος του από την άλλη θα έχει μια πιο κλασική γραμμή με μια πιο κάθετη πέμπτη πόρτα, επιλογή που σαφώς πριμοδοτεί τους χώρους στο εσωτερικό. Τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους.

Ο διάκοσμος στην καμπίνα θα ακολουθεί και πάλι τα πρότυπα του T-Roc, ενώ ίσως χρησιμοποιηθούν τα πιο ποιοτικά και πιο μαλακά πλαστικά του Polo. Όσο για τη γκάμα των κινητήρων θα ξεκινά από τον TSI των 1.000 κυβικών με 90 και 115 ίππους και θα συνεχίζει με τον 1.5 TSI των 150 ίππων. Πιθανότατα θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση με τον 2.0 TSI των 200 ίππων του Polo GTI, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο diesel 1.6 TDI με 95 και 115 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ