ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To καινούργιο Renault Clio θα είναι high tech και υπάρχει λόγος

To καινούργιο Renault Clio θα είναι high tech και υπάρχει λόγος

Το Clio είναι διαχρονικά ένα από τα best seller της Renault και φυσικό είναι η γαλλική εταιρεία να δίνει μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη έμφαση στην επόμενη γενιά του. Η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και όπως λέγεται θα είναι το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο της κατηγορίας του. Τόσο που θα μπορεί να εξοπλιστεί ακόμα και με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, για πρώτη φορά σε υπερ-μίνι.

Ο λόγος που οι Γάλλοι επενδύουν τόσο στο high tech του αναμενόμενου νέου τους μοντέλου δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι έχουν βάλει σαν στόχο την κορυφή της κατηγορίας. Πολύ περισσότερο οφείλεται στο ότι οι ιθύνοντες της μάρκας πιστεύουν ακράδαντα πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο τα συμβατικά μοντέλα μπορούν να αντισταθούν στην πλημμύρα των SUV και να διεκδικήσουν το δικό τους κοινό.

Και επειδή τα υπερ-μίνι είναι από τις πιο κλασικές κατηγορίες αυτοκινήτων που ξέρουμε οι Γάλλοι θα φροντίσουν έτσι ώστε το καινούργιο Clio να έχει μια σαφώς πιο premium εικόνα. Προκειμένου να το πετύχουν αυτό θα το προσαρμόσουν αισθητικά στα πρότυπα του Megane. Κάτι που θα ισχύει και για το εσωτερικό του, που αναμένεται να έχει στο κέντρο του μια ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη. Τόσο μεγάλη που μπορεί να θυμίζει αυτές των Tesla.

Εξελιγμένοι θα είναι και οι κινητήρες. Έτσι τα σύνολα βενζίνης θα ξεκινούν από τα 1.000 κυβικά και θα συνεχίζουν στα 1.330. Ο τελευταίος είναι ο τετρακύλινδρος που έχει εξελιχθεί μαζί με τη Mercedes και τοποθετείται ήδη στην A-Class, ενώ στη μικρότερη των Mercedes χρησιμοποιείται και ο νέος diesel των 1.500 κυβικών. Ο οποίος εδώ θα είναι διαθέσιμος σε διάφορα στάδια απόδοσης, ενώ γίνεται λόγος τόσο για μια ήπια υβριδική (mild hybrid) έκδοση όσο και για ένα plug-in υβριδικό για το 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ