ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η νέα Bugatti Divo θα κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ;

Γιατί η νέα Bugatti Divo θα κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ;

Η Bugatti Chiron είναι από τα πιο ακριβά σύγχρονα μοντέλα που μπορεί να αγοράσει κανείς, καθώς η τιμή της ξεκινά από περίπου 2.500.000 ευρώ.

Πόσο που ναι μεν ακούγεται υπερβολικό για ένα αυτοκίνητο, έστω και να πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα και πιο σπάνια στον κόσμο, αλλά από την άλλη δεν αποκλείει την παρουσίαση ειδικών εκδόσεων που φυσικά θα κοστίζουν σαφώς περισσότερα χρήματα.

Εκδόσεων σαν την Divo που ετοιμάζει η γαλλική εταιρεία για το φετινό Concours d’ Elegance στο Pebble Beach. Η πρεμιέρα της θα γίνει στις 24 Αυγούστου, στα πλαίσια της εκδήλωσης «The Quail– A Motorsports Gathering».

H Divo αναμένεται να έχει αρκετές και σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη Chiron στην οποία και βασίζεται, μιας και η έμφαση θα δοθεί στις επιδόσεις της στις πίστες. Έτσι θα έχει ένα καινούργιο, σαφώς πιο τονισμένο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη για ακόμα καλύτερα κράτημα στις στροφές με μεγάλες ταχύτητες.

Αυτό από την άλλη όμως θα κοστίσει σε τελική ταχύτητα, μιας και θα περιοριστεί από τα 420 στα μόλις 385 χλμ./ ώρα. Κάτι όμως που θα αντισταθμίζεται από τον ακόμα καλύτερο χρόνο της στο 0-100 χλμ./ ώρα -λόγω του μικρότερου βάρους της αλλά και του καινούργιου, αγωνιστικών προδιαγραφών κιβωτίου της- που για το 0-100 χλμ./ ώρα αναμένεται να είναι κάτω από τα 2,5 δεύτερα και για το 0-200 χλμ./ ώρα.

Από τη Divo θα κατασκευαστούν συνολικά 40 μονάδες, με την τιμή της να ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα την καθιστά το πιο ακριβό σύγχρονο μοντέλο.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε για την επωνυμία Divo η Bugatti απλά ακολουθήσε την παράδοσή της υιοθετώντας το όνομα ενός ανθρώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της. Ο Albert Divo ήταν οδηγός αγώνων και κέρδισε ως πιλότος της Bugatti με την Τ35 δύο φορές το διάσημο Targa Florio, το 1928 και το 1929.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ