ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η έκθεση του Ντιτρόιτ πηγαίνει από χειμώνα καλοκαίρι και θα γίνει αλά Goodwood Festival of Speed

Η έκθεση του Ντιτρόιτ πηγαίνει από χειμώνα καλοκαίρι και θα γίνει αλά Goodwood Festival of Speed

Έχουμε γράψει αρκετές φορές πως πολλά πρόκειται να αλλάξουν στην αυτοκίνηση στο άμεσο μέλλον και μεταξύ αυτών και ο τρόπος προβολής των κατασκευαστών στις κλασικές εκθέσεις του είδους ανά τον κόσμο.

Οι οποίες βλέπουν τον αριθμό των εταιρειών που δηλώνουν το παρόν να μειώνεται συνεχώς, τόσο λόγω λάθους timing των εκθέσεων σε σχέση με την προγραμματισμό της εμφάνισης καινούργιων μοντέλων και του αυξημένου κόστους της συμμετοχής όσο και λόγω της περιορισμένης προβολής.

Μια από τις εκθέσεις που έχει πληγεί περισσότερο είναι αυτή που παραδοσιακά άνοιγε τη σαιζόν: η έκθεση του Ντιτρόιτ -North American International Auto Show (NAIAS)- της άλλοτε Μέκκας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που διοργανώνεται στις αρχές κάθε χρόνου από την Detroit Auto Dealers Association.

Η έκθεση του Ντιτρόιτ επιπρόσθετα έχει να αντιμετωπίσει και τη CES, τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Las Vegas, που αποκτά όλο και μεγαλύτερο ειδικό βάρος, ακριβώς λόγω και του όλο και μεγαλύτερου ρόλου των ηλεκτρονικών στα σύγχρονα μοντέλα. Παράλληλα αντιμετωπίζει πιέσεις τόσο από την ανερχόμενη έκθεση του L.A. το Νοέμβριο όσο και αυτήν του Σικάγο το Φεβρουάριο. Οι οποίες λαμβάνουν χώρα και σε πόλεις που έχουν σαφώς μεγαλύτερη λάμψη από αυτή του Ντιτρόιτ που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εδώ και χρόνια.

Έτσι λοιπόν οι διοργανωτές της πήραν την απόφαση η έκθεση του Ιανουαρίου του 2019 να είναι η τελευταία που θα διοργανωθεί στις αρχές του χρόνου. Η επόμενη θα γίνει τον Ιούλιου του 2020, έτσι ώστε να είναι εφικτή και η χρήση των μη στεγασμένων χώρων γύρω από χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, όπως είναι μεταξύ άλλων και το Cobo Center.

Παράλληλα η έκθεση θα διανθίζεται από εκδηλώσεις στα πρότυπα του εξαιρετικά επιτυχημένου Goodwood Festival of Speed, που φέτος συμπλήρωσε τα 25 χρόνια του. Λέγεται πως προς την κατεύθυνση της αλλαγής της ημερομηνίας της έκθεσης του Ντιτρόιτ αλλά και προς την αλλαγή του χαρακτήρα της πίεσε πολύ η Ford, η οποία είναι και χορηγός του Goodwood Festival of Speed.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ