ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο;

Ποιο είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο;

Η τετράθυρη έκδοση ή σεντάν αν προτιμάτε είναι καινούργια προσθήκη στη γκάμα της νέας Α-Class. Παράγεται ήδη στην Κϊνα, ενώ πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη, με μικρότερο μήκος και μεταξόνιο σε σχέση με την έκδοσή της στην Άπω Ανατολή.

Όπως είθισται τον τελευταίο καιρό η Mercedes έχει ήδη αρχίσει τα teasers της, με ένα από τα πρώτα να αφορά τη σχεδίασή της και κυρίως τον αεροδυναμικό της συντελεστή (Cd). Ο οποίος με 0,22 είναι κορυφαίος μεταξύ όλων των αυτοκινήτων παραγωγής παγκοσμίως. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρεία για να επιτευχθεί αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο οι μηχανικοί της πέρασαν πάρα πολλές ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα. Και αυτό προκειμένου να κάνουν βελτιώσεις στη ροπή του αέρα γύρω από τους τροχούς που για το σκοπό αυτό έχουν ειδικής σχεδίασης λάστιχα και στο αμάξωμα που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζεται από τις καθαρές γραμμές του. Για την περίσταση οι αεραγωγοί κλείνουν στις μεγάλες ταχύτητες, ενώ επιπλέον υπάρχουν και πλαστικές ποδιές οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου. Ενδιαφέρον είναι πως για τον ίδιο λόγο έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι αρμοί, ειδικά στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Η επίσημη πρεμιέρα της τετράθυρης Mercedes A-Class αναμένεται, εκτός απροόπτου, το φθινόπωρο, με τα μηχανικά της μέρη να είναι αντίστοιχα αυτών της πεντάθυρης έκδοσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ