ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Audi Q3 είναι πιο μεγάλο και πιο δυναμικό

Το νέο Audi Q3 είναι πιο μεγάλο και πιο δυναμικό

Το ολοκαίνουργιο Q3 που μόλις παρουσίασε επίσημα η Audi έχει εξελιχθεί ακριβώς με τον τρόπο που περίμενε κανείς να γίνει από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας. Και αυτό γιατί έχει μεγαλώσει σημαντικά, κατά 95 χιλιοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,485 μέτρα προκειμένου να δημιουργηθεί ικανή απόσταση από το μικρότερο Q2.

Ταυτόχρονα έχει γίνει και πιο δυναμικό, φυσικά και πιο σύγχρονο, με κύρια χαρακτηριστικά του την πιο εμφατική μάσκα Singleframe, τους νέας σχεδίασης προβολείς και βέβαια τις χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα στις άκρες της μάσκας. Παράλληλα η διαμόρφωση του πίσω μέρους είναι πλέον πιο κάθετη, γεγονός που όχι μόνο το διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του αλλά ευνοεί και τους χώρους στο εσωτερικό.

Έτσι χάρη και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, αυξημένο κατά 76 χιλιοστά, πέντε θα μετακινηθούν με άνεση, ενώ υπάρχει και ικανοποιητικός χώρος για τις αποσκευές τους. Ο οποίος στην πενταθέσια διάταξη και χάρη στη δυνατότητα μετακίνησης του συρόμενου πίσω καθίσματος κυμαίνεται από τα 530 έως και τα 675 λίτρα. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα φτάνει τα 1.525 λίτρα.

Το εσωτερικό του νέου Q3 δεν είναι μόνο πιο άνετο. Είναι και πιο μοντέρνο και high tech, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της μάρκας των 12,3 ιντσών να είναι στάνταρ στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Οι βασικές έχουν και αυτές ψηφιακό πίνακα αλλά πιο μικρό (10,25 ιντσών), ενώ η οθόνη του συστήματος infotainment έχει στάνταρ διαγώνιο 8,8 ιντσών και προαιρετικά 10,0 ή 12,5 ιντσών. Επιπρόσθετα το σύστημα infotainment διαθέτει και εξελιγμένο φωνητικό έλεγχο, θύρες USB Type C, WiFi hotspot, ενώ φυσικά υπάρχουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones καθώς και πολλά συστήματα υποβοήθησης.

AUDI Q3 2018 12a

Σύγχρονο, high tech εσωτερικό με φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3 ιντσών στις κορυφαίες εκδόσεις για το καινούργιο Q3. Πηγή: Audi

Ο βασικός κινητήρας του νέου Audi Q3 θα είναι ο τετρακύλινδρος TFSI των 1.500 κυβικών και των 150 ίππων, ο οποίος θα κινεί αποκλειστικά τους εμπρός τροχούς. Οι εκδόσεις των 190 και των 230 ίππων του 2.0 TFSI θα συνδυάζονται και με την τετρακίνηση quattro και με αυτόματο κιβώτιο. Οι diesel θα είναι επίσης τετρακύλινδροι 2.000 κυβικών με 150 και 190 ίππους, προαιρετικά με τετρακίνηση και με αυτόματο κιβώτιο.

Η ανάρτηση θα μπορεί να έχει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ που συνδυάζονται με επιλογή ανάμεσα σε 6 συνολικά προγράμματα οδήγησης, τα Auto, Comfort, Dynamic, Offroad, Efficiency και Individual.

Το ολοκαίνουργιο Audi Q3 θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ