ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Lamborghini Aventador SVJ είναι η νέα κάτοχος του ρεκόρ στο Nürburgring (Video)

Η Lamborghini Aventador SVJ είναι η νέα κάτοχος του ρεκόρ στο Nürburgring (Video)

H κορυφαία Lamborghini, η Aventador πλησιάζει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής της και η ιταλική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen θα παρουσιάσει μια νέα ειδική έκδοσή της.

Η οποία θα λέγεται Aventador SVJ -το SVJ σημαίνει Super Veloce Jota- και θα είναι ακόμα πιο ελαφριά και γρήγορη από την SV. Έτσι το βάρος της αναμένεται να είναι 1.525 κιλά, ενώ την ίδια στιγμή ο V12 της των 6.500 κυβικών αναμένεται να αποδίδει 770 ίππους και 750 Nm ροπής.

Η αναλογία κιλών ανά ίππο της SVJ είναι 1,98, ενώ από κει και πέρα το πλήρες πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων ALA 2.0 που είναι εξέλιξη αυτού που παρουσιάστηκε στην Huracan Performante, η τετρακίνηση της Centenario και η μαγνητοροϊκής τεχνολογίας ανάρτηση της Aventador SV εγγυώνται πως οι μεγάλες ταχύτητες όχι μόνο θα έρχονται αλλά και θα μπορούν να διατηρηθούν.

Το τελευταίο αποδείχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διάσημη πιο πίστα του Nürburgring, όπου μια έντονα καμουφλαρισμένη Aventador SVJ με τον Marco Mapelli στο τιμόνι της πέτυχε χρόνο 6 λεπτών και 44,97 δευτερολέπτων όπως ανακοίνωσε επίσημα η ιταλική εταιρεία. Έτσι λοιπόν το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση πέρασε από την Porsche 911 GT2 RS που είχε πετύχει χρόνο 6 λεπτών και 47,52 δευτερολέπτων στη νέα, σπέσιαλ Lamborghini Aventador SVJ, που είναι πλέον η νέα βασίλισσα του Ring.

Η Aventador SVJ θα παρουσιαστεί επίσημα στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια στα τέλη Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ