ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτή είναι η νέα, τετράθυρη Mercedes A-Class, το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο

Αυτοκίνητο: Αυτή είναι η νέα, τετράθυρη Mercedes A-Class, το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο

H τετράθυρη έκδοση ή η λιμουζίνα αν προτιμάτε που προστέθηκε για πρώτη φορά στη γκάμα της νέας A-Class κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα. Στην επιμηκυμένη εκδοχή της με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, όπως επιβάλλουν οι προτιμήσεις και τα γούστα στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η ευρωπαϊκή εκδοχή του πιο αεροδυναμικού αυτοκίνητου στον κόσμο, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,22, θα παρουσιαστεί στο Παρίσι και την έκθεσή του στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή η γερμανική εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα οπτικό υλικό και στοιχεία για τη νέας της μικρή λιμουζίνα.

Η οποία έχει μήκος σχεδόν 4,55 μέτρα, αλλά δείχνει πιο κόμπακτ από ότι είναι στην πραγματικότητα. Γεγονός είναι πως οι σχεδιαστές κατόρθωσαν να ενσωματώσουν πολύ καλά τον επιπλέον πίσω όγκο, ο οποίος χαρακτηρίζεται και από το χείλος, για χάρη της αεροδυναμικής, στο τελείωμα του πίσω καπό.

Η εικόνα στο εσωτερικό είναι γνώριμη από την έκδοση hatchback και προσδιορίζεται κυρίως από το φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων. Και εδώ υπάρχουν φυσικά όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και πολλά εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι ικανοποιητικοί, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 420 λίτρα.

Όπως είναι αναμενόμενο η γκάμα των κινητήρων θα προέρχεται αυτούσια από τις πεντάθυρες εκδόσεις της νέας Α-Class. ‘Ετσι και η λιμουζίνα θα είναι αρχικά διαθέσιμη ως Α 200 με το νέο τετρακύλινδρο των 1.330 κυβικών και των 163 ίππων και ως Α 180 d με τον επίσης νέο diesel των 1.500 κυβικών και των 116 ίππων. Και οι δύο θα συνδυάζονται σε πρώτη φάση με αυτόματα κιβώτια, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, των AMG συμπεριλαμβανομένων.

Οι πωλήσεις της νέας τετράθυρης Mercedes A-Class θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η εικόνα της καινούργιας γενιάς της CLA, που μέχρι τώρα ήταν η μόνη τετράθυρη προσθιοκίνητη Mercedes. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ακόμα πιο τονισμένο το στυλ κουπέ, που ίσως και να συνδυάζεται και με μεγαλύτερο μεταξόνιο προκειμένου να τονίζεται ακόμα περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ