ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Suzuki ανανεώνει τo Vitara που θα ξεκινά πλέον από τα 1.000 κυβικά

H Suzuki ανανεώνει τo Vitara που θα ξεκινά πλέον από τα 1.000 κυβικά

To Vitara είναι διαχρονικά από τα βαριά χαρτιά της Suzuki και τώρα σχεδόν τρία χρόνια μετά την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς του η ιαπωνική εταιρεία προχωρά στην ανανέωσή του. Οι πρώτες φωτογραφίες του, μαζί με τα πρώτα στοιχεία, έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις αρχές του Οκτωβρίου.

Για το facelift του Vitara λοιπόν η Suzuki δεν αποστασιοποιήθηκε από τη συνηθισμένη πρακτική, που θέλει σε αυτές τις περιπτώσεις περιορισμένης έκτασης αισθητικές επεμβάσεις. Ειδικά αν το αρχικό σχήμα και επιτυχημένο είναι και ακόμα σύγχρονο, όπως εδώ.

Έτσι το ανανεωμένο Vitara θα έχει μια ελαφρώς διαφορετική μάσκα σε συνδυασμό με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φώτα, ενώ την εικόνα ολοκληρώνουν οι νέας σχεδίασης ζάντες και οι καινούργιες χρωματικές επιλογές για το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό αναβαθμίστηκε η ποιότητα με τη χρήση καλύτερων και πιο μαλακών πλαστικών, ενώ ενδιαφέρον νέο στοιχείο είναι η έγχρωμη οθόνη για τον υπολογιστή ταξιδίου (trip computer) και όχι μόνο στον πίνακα οργάνων. Ταυτόχρονα αναβαθμίστηκε και ο εξοπλισμός κυρίως σε ότι αφορά την ασφάλεια, την υποβοήθηση του οδηγού και τη διασύνδεση, ενώ οι χώροι όσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές συνεχίζουν ως είχαν.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές κάτω από το καπό κι αυτό γιατί ο μέχρι πρότινος βασικός κινητήρας, ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.600 κυβικών καταργήθηκε. Τη θέση του πήρε ο τρικύλινδρος turbo των 1.000 κυβικών και των 111 ίππων, που γνωρίζουμε με την επωνυμία Boosterjet από το Swift. Η γκάμα περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο τετρακύλινδρο των 1.400 κυβικών και των 140 ίππων -επίσης υπερτροφοδοτούμενο- ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με κάποια έκδοση πετρελαίου. Το βέβαιο είναι πως οι πιο πλούσιες εκδόσεις θα μπορούν να συνδυαστούν και πάλι με σύστημα τετρακίνησης.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Suzuki Vitara αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ