ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχει λόγος να δώσει κανείς 15 εκατομμύρια ευρώ για αυτήν την Pagani Zonda Barchetta;

Υπάρχει λόγος να δώσει κανείς 15 εκατομμύρια ευρώ για αυτήν την Pagani Zonda Barchetta;

Η αγορά των υπερ- αυτοκινήτων είναι μικρή και απευθύνεται σε ένα κοινό που είναι διατεθειμένο να δαπανήσει πολύ μεγάλα ποσά για να αποκτήσει ένα όχημα μοναδικό ή περίπου μοναδικό, που στο μέλλον μπορεί να αποκτήσει και συλλεκτική αξία. Βέβαια υπάρχουν και οι υπερβολές, όπως η Pagani Zonda Barchetta των φωτογραφιών μας.

Η οποία είναι με διαφορά η πιο σπέσιαλ Zonda, που έχει εξελιχθεί σε λίρα εκατό για τη μικρή ιταλική εταιρεία των hyper cars. Κι αυτό γιατί μπορεί από το 2012 να υπάρχει στη γκάμα της η καινούργια Huayra αλλά επανέρχεται συνεχώς στη Zonda, που ήταν το πρώτο της μοντέλο και αυτό που την καθιέρωσε, μέσω ειδικών εκδόσεων.

Η τελευταία είναι η Zonda Barchetta, η οποία ξεχωρίζει από το χαμηλό παρμπρίζ της και την υποψία παραθύρων της, καθώς και από το όχι και τόσο κομψό κάλυμμα από ανθρακονήματα που καλύπτει μέρος των πίσω τροχών. Εκεί οι ζάντες είναι 21 ιντσών, οι εμπρός είναι 20, ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα με την ιδιαίτερη επένδυση προέρχονται από την Huayra BC και το τιμόνι είναι ειδική κατασκευή.

Ο κινητήρας είναι και εδώ όπως σε όλες τις πρόσφατες Zonda ο ατμοσφαιρικός V12 των 7.300 κυβικών της AMG, ο οποίος αποδίδει 760 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η ειδική λοιπόν Zonda Barcetta θα κατασκευαστεί συνολικά 3 φορές και οι φήμες λένε ποιος τις πιστεύει όμως..- πως αυτές θα είναι οριστικά οι τελευταίες Zonda. Τη μια θα την κρατήσει ο ιδρυτής της μάρκας Horacio Pagani, ενώ τις άλλες δύο φιλοδοξεί να τις πουλήσει, μάλλον σε συλλέκτες, που θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Θα τους βρει; Πιθανότατα ναι αν και δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λογικός λόγος για να αποκτήσει κανείς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έναντι αυτού του υπερβολικού ποσού. Σκεφτείτε πως με 15 εκατομμύρια μπορεί κανείς να αγοράσει μια Bugatti Chiron και μια Koenigsegg και από μια -μιλάμε πάντα για τα κορυφαία μοντέλα- Ferrari, Lamborghini, McLaren και να περισσέψουν και χρήματα…

Πάντως με αυτήν την τιμή η Pagani Zonda Barchetta παίρνει τουλάχιστον τον τίτλο του πιο ακριβού καινούργιου αυτοκινήτου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ