ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο θρυλικός Niki Lauda υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα

Ο θρυλικός Niki Lauda υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα

Ο Niki Lauda, από τις πιο σημαντικές και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της Φόρμουλα 1, είναι επικεφαλής και μέτοχος της ομάδας της Mercedes στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ενώ δίνει τον παρόν σε όλα τα Γκραν Πρι.

Εκτός από τα δυο τελευταία, στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου απουσίαζε. Ο λόγος όπως αποδείχθηκε ήταν η υγεία του, μιας και ο 69χρονος Αυστριακός υποβλήθηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης σε μεταμόσχευση πνεύμονα. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Αυστρίας «η μεταμόσχευση ήταν επιβεβλημένη, λόγω της κακής κατάστασης του αντίστοιχου οργάνου. Η κατάσταση της υγείας του Niki Lauda εξελίσσεται ομαλά».

Η εμπλοκή του Niki Lauda στην F1 χρονολογείται από το 1971, ενώ έχει στεφθεί τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής -το 1975 και 1977 με τη Ferrari και το 1984 με τη McLaren. Η καριέρα του χαρακτηρίσθηκε από την κόντρα του με τον James Hunt που αποτέλεσε την έμπνευση και για την κινηματογραφική ταινία Rush, καθώς και από το τρομακτικό ατύχημά του το 1976 στο Nürburgring. Το ατύχημα αυτό που έγινε σε δοκιμές 1 εβδομάδα πριν το Γερμανικό Grand Prix λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή, ενώ άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια στο πρόσωπό του.

Ο Lauda έχει υποβληθεί στο παρελθόν και σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρών -μια το 1997 με δότη τον αδελφό του Florian και μια το 2005 με δότρια την μετέπειτα συζυγό του Birgit. Τα προβλήματα υγείας του είναι συνέπεια του σοβαρού ατυχήματος που είχε πριν από ακριβώς 42 χρόνια.

Πέρα από τη Φόρμουλα 1 ο Niki Lauda ασχολείται και με αεροπορικές εταιρείες (Lauda Air).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ