ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To καινούργιο Suzuki Jimny των 1.500 κυβικών ξεκινά από τις 16.270 ευρώ

Αυτοκίνητο: To καινούργιο Suzuki Jimny των 1.500 κυβικών ξεκινά από τις 16.270 ευρώ

Το Suzuki Jimny ανανεώθηκε μετά από περίπου δύο δεκαετίες χωρίς να χάσει ούτε το κλασικό του στυλ -αντίθετα έγινε ακόμα πιο έντονο- αλλά ούτε και τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού τετρακίνητου.

Κατάλληλου για σκληρή χρήση πέρα από την άσφαλτο, ενώ μικρές εξακολουθούν να είναι και οι εξωτερικές του διαστάσεις, καθώς το μήκος του μόλις που ξεπερνά τα 3,60 μέτρα -για την ακρίβεια είναι 3,645. Στο off road βοηθά και το περιορισμένο βάρος των μόλις 1.090 κιλών, πέρα από τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τους μικρούς προβόλους.

Η καινούργια γενιά του Jimny θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας από το Σεπτέμβριο, με αποκλειστικά τρίθυρο αμάξωμα και στάνταρ την τετρακίνηση AllGrip της ιαπωνικής εταιρείας με κοντές σχέσεις. Ο κινητήρας του είναι ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.500 κυβικών της Suzuki -η κωδική του ονομασία είναι 1.5 VVT- o οποίος έχει ψεκασμό πολλαπλών σημείων, αποδίδει 102 ίππους και 130 Nm και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο τεσσάρων.

Για την ανάρτηση οι μηχανικοί της ιαπωνικής μάρκας έχουν επιλέξει την δοκιμασμένη κλασική λύση του άκαμπτου πίσω άξονα που επιδεικνύει ιδιαίτερη αντοχή στη σκληρή χρήση. Ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα επιλογή, μιας και παραπέμπει σε άλλες, περασμένες εποχές, είναι και το σύστημα διεύθυνσης με τα επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια.

Η εισαγωγική έκδοση του νέου Jimny ξεκινά από τις 16.270 ευρώ με το επίπεδο εξοπλισμού GL, ενώ με το πιο πλούσιο GLX που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει οθόνη αφής 7,0 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας προβολείς LED, ενεργό cruise control, ζάντες αλουμινίου, φυμέ πίσω κρύσταλλα και δερμάτινη επένδυση για το τιμόνι κοστίζει 1.400 ευρώ επιπλέον, δηλαδή από 17.670 ευρώ.

Οι αντίστοιχες εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο διαμορφώνονται στις 18.670 και 20.170 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ