ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Βλάντιμιρ Πούτιν θα έχει πέρα από ρώσικη λιμουζίνα και ρώσικες μοτοσυκλέτες συνοδείας Cortege

O Βλάντιμιρ Πούτιν θα έχει πέρα από ρώσικη λιμουζίνα και ρώσικες μοτοσυκλέτες συνοδείας Cortege

Στη Ρωσία ακολουθούν κατά γράμμα τις βουλές του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της εγχώριας τεχνολογίας. Έτσι μετά την προεδρική λιμουζίνα με την επωνυμία Cortege την οποία ήδη χρησιμοποιεί και θα αποτελεί τη βάση για μια σειρά νέων κυβερνητικών οχημάτων, εξελίσσονται και μοτοσυκλέτες με την ίδια ονομασία. Μοτοσυκλέτες που στο μέλλον θα συνοδεύουν τη λιμουζίνα και το Ρώσο πρόεδρο στις επίσημες εμφανίσεις του.

Τα δίκυκλα Cortege έχουν, όπως και το αυτοκίνητο, εντυπωσιακή εμφάνιση. Με τον εμπρός τροχό να είναι πλήρως καλυμμένος και τις βαλίτσες στο πίσω μέρος ενσωματωμένες στον αρχικό σχεδιασμό. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η θωράκισή τους, με αποτέλεσμα το βάρος τους να ξεπερνά τα 500 κιλά.

Παρά τα πάρα πολλά κιλά τους οι επιδόσεις τους αναμένεται να είναι, με βάση τα όποια στοιχεία ανακοινώνουν οι Ρώσοι, πολύ καλές. Πιο συγκεκριμένα για το 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτούνται μόλις 3,5 δεύτερα και η τελική ταχύτητά τους θα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά χάρη στον κινητήρα, για τον οποίο το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως θα είναι επίπεδος (Boxer, σαν και αυτούς κάποιων μοντέλων της BMW) και με απόδοση περίπου 150 ίππων.

Φυσικά και οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες θα αποτελέσουν τη βάση και για άλλα δίκυκλα που θα εξυπηρετούν και πάλι καταρχήν κυβερνητικές ανάγκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ