ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ferrari top design challenge

Ferrari top design challenge
Ferrari

H Ferrari, για τρίτη φορά μετά το 2005 και το 2012, διοργανώνει το Ferrari Top Design Challenge, με τη συμμετοχή κορυφαίων πανεπιστημιακών σχολών σχεδιασμού από όλο τον κόσμο.


Κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα έπρεπε να κατεθέσει προτάσεις σποδαστών της με θέμα την εμφάνιση ενός μοντέλου της ιταλικής εταιρείας το 2040.

Για την τελική φάση του διαγωνισμού μια επιτροπή επέλεξε, από όσα ανώτατα ιδρύματα μετείχαν, το πανεπιστήμιο της Pforzheim στη Γερμανία, το College for Creative Studies του Ντιτρόιτ, το πανεπιστήμιο Hongik από τη Σεούλ (Κορέα) και το IDS Rubika από τη Valencienne της Γαλλίας.

Κάθε ένα από τα 4 αυτά πανεπιστήμια παρουσιάζει τις 3 επικρατέστερες προτάσεις σπουδαστών του η ομάδων σπουδαστών του, με κάθε μια μεμονωμένα να διεκδικεί δύο βραβεία. Το πρώτο είναι το Gran Premio με την επιτροπή που θα το απονείμει να προέρχεται από την ίδια τη Ferrari, ενώ το δεύτερο, που ονομάζεται Premio Speciale, θα προκύψει από ψηφοφορία των οπαδών της μάρκας στη σελίδα της εταιρείας στo Facebook –για να ψηφίσετε μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ ενδιαφέρον είναι πως μεταξύ των σπουδαστών από τη Valencienne στη Γαλλία που έχουν σχεδιάσει το Manifestο, είναι και ο Έλληνας –ή ελληνικής καταγωγής- Μ. Καλυβιαννάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ