Αυτοκίνητο: Δείτε τη συναρμολόγηση του V8 των 530 ίππων της νέας BMW Σειράς 8

Η νέα σειρά 8 θα είναι το νέο top κουπέ της BMW και η M850i xDrive Coupe η κορυφαία προς το παρόν εκδοχή της. Η οποία θα κινείται από την τελευταία γενιά του V8 των 4.400 κυβικών της μάρκας, ο οποίος με τη βοήθεια διπλών turbo αποδίδει 530 ίππους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συναρμολόγησή του, που γίνεται στο κεντρικό εργοστάσιο της μάρκας στο Μόναχο. Ο κάθε κινητήρας κατασκευάζεται με υψηλή ακρίβεια και με μία εξατομικευμένη διαδικασία παραγωγής. Το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή του νέου V8 αποστέλλονται στο Μόναχο από το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του εργοστασίου του ομίλου BMW στο Landshut, συναρμολογούνται σε βάσεις μεταφοράς με ενσωματωμένες μονάδες συλλογής δεδομένων και υποβάλλονται σε μηχανική επεξεργασία με υψηλού επιπέδου ακρίβεια.

Στο εργοστάσιο του Μονάχου, όπου υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογία και τεχνολογνωσία, συναρμολογούνται και άλλοι πολύ πολύπλοκοι και υψηλής απόδοσης κινητήρες, όπως οι εξακύλινδροι και οχτακύλινδροι των μοντέλων Μ αλλά και οι V12 της BMW M760Li xDrive και των μοντέλων της Rolls-Royce. Η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο της BMW.  

Διαβάστε επίσης