ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Honda ανανεώνει το HR-V και το κάνει και turbo με 182 ίππους από 1.500 κυβικά

Αυτοκίνητο: Η Honda ανανεώνει το HR-V και το κάνει και turbo με 182 ίππους από 1.500 κυβικά

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίσημη παρουσίασή του η Honda προχωρά στη ανανέωση του HR-V, με το πιο μικρό SUV της γκάμας της να αποκτά μια πιο δυναμική εικόνα, η οποία προκύπτει κυρίως από τις αλλαγές στο εμπρός του μέρος. 

Εκεί λοιπόν ο συνδυασμός μαύρου και ασημένιου έχει αντικατασταθεί από ένα φαρδύ χρωμιωμένο τμήμα, που συνδυάζεται τόσο με επανασχεδιασμένους προβολείς που έχουν επιπρόσθετα και νέο design των LED φώτων ημέρας τους όσο και έναν ανανεωμένο προφυλακτήρα με πιο έντονους αεραγωγούς και στρογγυλούς προβολείς ομίχλης.

Αρκετές δόσεις χρωμίου υπάρχουν πλέον και στο πίσω μέρος -ακόμα και στην απόληξη της εξάτμισης στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Μάλιστα σε αυτές τόσο οι προβολείς όσο και τα πίσω φώτα είναι LED.

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας εστίασαν στα καθίσματα, που είναι καινούργια, με νέο αφρώδες υλικό, στηρίζουν πιο σωστά το σώμα και είναι πιο αναπαυτικά. Παράλληλα έδωσαν έμφαση στη μείωση του επιπέδου θορύβου, για χάρη του πολιτισμένου χαρακτήρα, βελτιώνοντας την ηχομόνωση και χρησιμοποιώντας στις πιο πλούσιες εκδόσεις το Active Noise Cancellation System.

Το τελευταίο είναι ένα ενεργό σύστημα μείωσης του θορύβου, που με τη βοήθεια δύο μικροφώνων ελέγχει συνεχώς ακουστικά το εσωτερικό του HR-V. Όποτε υπάρχει ανάγκη με την εκπομπή των κατάλληλων ακουστικών σημάτων αντισταθμίζει τις τυχόν ενοχλητικές χαμηλές συχνότητες.

Ο βασικός σχεδιασμός, οι χώροι αλλά και οι δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού του μικρού SUV της Honda δεν έχουν αλλάξει, ενώ μικρές είναι οι αλλαγές, για χάρη της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων στο κινητήρα βενζίνης 1.5 i-VTEC των 130 ίππων. Ενδιαφέρον είναι πως από την άνοιξη το 2019 θα προστεθεί στη γκάμα και ο πιο ισχυρός turbo των επίσης 1.500 κυβικών και των 182 ίππων που χρησιμοποιείται ήδη στο Civic.

Οι πωλήσεις της τελευταίας εκδοχής του Honda HR-V θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο και μετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ