ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια αυτοκίνητα εκτιμούσε ο Enzo Ferrari πέρα από τα δικά του;

Ποια αυτοκίνητα εκτιμούσε ο Enzo Ferrari πέρα από τα δικά του;

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της Ferrari, τoυ Enzo Ferrari, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τη θρυλική εταιρεία που ίδρυσε αλλά και για το δύσκολο χαρακτήρα του.

Από αυτήν την άποψη λοιπόν έχει ενδιαφέρον ποια άλλα αυτοκίνητα, πέρα από τα δικά τους εκτιμούσε ο Γέρος του Maranello, όπως πολλές φορές αναφέρεται. Σύμφωνα λοιπόν με τον οδηγό και έμπιστο του Dino Tagliazucchi, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 74 ετών, ο Enzο Ferrari σε ότι αφορούσε τα ταξίδια και γενικότερα τις μετακινήσεις του ήταν φανατικός οπαδός των Peugeot.

Στα μέσα της δεκαετίας του '60 είχε στην κατοχή του ένα γκρίζο, τετράθυρο 404 με δερμάτινο σαλόνι μπεζ χρώματος και με ένα σπέσιαλ τιμόνι της Nardi. Το ιδιαίτερο εξωτερικό του χαρακτηριστικό ήταν οι πρόσθετοι προβολείς ομίχλης που προέρχονταν από μια Lancia Flaminia.

To 1969 το 404 αντικαταστάθηκε από έναν τετράθυρο 504, ενώ από το 1970 έως το 1973 χρησιμοποιούσε ένα 504 Coupe, που ήταν και το τελευταίο του Peugeot. Και αυτό γιατί από το 1973 άρχισε να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του μοντέλα της Fiat, η οποία ήδη από το 1969 είχε αγοράσει το 50% της Ferrari.

Ταυτόχρονα και πάντα σύμφωνα με τον έμπιστό του Dino Tagliazucchi, ο Enzo είχε στη διάθεσή του και μια εξαιρετική οπτικά δωδεκακύλινδρη 365 GT με 2+2 θέσεις, την οποία όμως χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά ως μέσο προώθησης της μάρκας του, μιας και για τα ταξίδια η προτίμησή του ήταν ξεκάθαρα το αντίστοιχο Peugeot του.

Η εκτίμησή του και η επιμονή του στα Peugeot οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην πολύ στενή του σχέση με τον Pininfarina, που πέρα από τη Ferrari συνεργαζόταν στενά και με τη γαλλική εταιρεία. Παράλληλα διατηρούσε φιλικές σχέσεις και με τον έμπορο της Interauto Peugeot Martino Severi που του τα παρέδιδε, ενώ τα είχε εκτιμήσει όταν μια αδελφή της συζύγου του που κατοικούσε στη Μασσαλία ή τη Νίκαια είχε πάει στη Modena για να τους επισκεφτεί με ένα Peugeot.

Ένα άλλο αυτοκίνητο που εκτιμούσε ιδιαίτερα ήταν ένα πρωτότυπο Mini Cooper που του είχε χαρίσει ο sir Άλεκ Ισιγόνης. Το Mini το προτιμούσε τους χειμώνες και έλεγε χαρακτηριστικά πως για τη συγκεκριμένη εποχή ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο είναι η πιο σοφή επιλογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ