ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: «Ιερά εξέταση» για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του Mercedes-AMG Project One

Αυτοκίνητο: «Ιερά εξέταση» για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του Mercedes-AMG Project One

Τους πρώτους μήνες του 2019 θα αρχίσει σταδιακά η παράδοση των πρώτων από τα συνολικά 275 AMG Project One. Του hypercar της Mercedes, με την τεχνολογία που έρχεται απευθείας από τη Φόρμουλα 1 -για αυτό και ο κινητήρας του είναι ένας V6 1.600 κυβικών σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα όπως το ξέρουμε από τα μονοθέσια της F1. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 1.006 ίππους, τιμή εντυπωσιακή, αν και ακόμα πιο εντυπωσιακός είναι ο συντελεστής απόδοσης που φτάνει το 43%.

Οι 275 πάντως μελλοντικοί κάτοχοι του Project One έχουν περάσει από Ιερά Εξέταση προκειμένου να επιλεγούν, καθώς οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας ήθελαν να αποφύγουν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Δηλαδή κάποιος από όσους έχουν επιλεγεί να μεταπωλήσουν σχεδόν αμέσως το αυτοκίνητο σε κάποιους άλλους που έμειναν εκτός και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα πολύ σημαντικό καπέλο για να το αποκτήσουν.

Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη στη συγκεκριμένη πολύ ιδιαίτερη και εξαιρετικά ακριβή κατηγορία και τελευταία είχε εμφανιστεί πολύ έντονα στο Ford GT, με την εταιρεία να φτάνει μέχρι και στα δικαστήρια με κάποιους από τους αγοραστές του hypercar της.

Το θέμα είναι τι αποτέλεσμα έχουν στην πράξη όλα τα παραπάνω, μιας και στο γερμανικό site mobile.de που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων, έχει εμφανιστεί μια αγγελία πώλησης ενός Mercedes-AMG Project One, που θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2019, προς 4.510.100 ευρώ. Καθόλου άσχημα δηλαδή για τον υποψήφιο πωλητή, αν τελικά πράγματι το δώσει, μιας και η επίσημη τιμή αγοράς είναι 2.275.000 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν η μισή σε σχέση με αυτά που ζητά…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ