ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Με το Aurus Senat θα νοιώθετε (σχεδόν) σαν τον Βλάντιμιρ Πούτιν

Αυτοκίνητο: Με το Aurus Senat θα νοιώθετε (σχεδόν) σαν τον Βλάντιμιρ Πούτιν

Στην έκθεση της Μόσχας πέρα από τα κοινά, καθημερινά μοντέλα παρουσιάστηκε και μια λιμουζίνα της κορυφαίας κατηγορίας, η Aurus Senat. Η οποία είναι ρωσικής εξέλιξης και κατασκευής και δεν είναι κάτι άλλο από μια ελαφρώς διαφοροποιημένη, πολιτική έκδοση της ολοκαίνουργιας προεδρικής, την οποία χρησιμοποιεί εδώ και λίγο καιρό ο πρόεδρος Πούτιν.

Ταυτόχρονα το Senat, για την προώθησή του ιδρύθηκε η ολοκαίνουργια μάρκα Aurus που βρίσκεται υπό την εποπτεία Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας Αυτοκινήτου και Αυτοκίνησης της Ρωσίας, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως ρωσική Rolls Royce, μιας και η εμφάνισή του είναι επηρεασμένη από τα μοντέλα της παραδοσιακής Βρετανικής εταιρείας.

Μάλιστα η έκδοση του με το κανονικό μεταξόνιο (3.300 χιλιοστά) έχει διαστάσεις ελαφρώς μικρότερες συγκριτικά με τη στάνταρ Rolls Royce Phantom (μήκος 5,63 μέτρα σε σχέση με τα 5,762 της Phantom, που έχει μεταξόνιο 3.552 χιλιοστών). Αντίθετα αυτή με το επιμηκυμένο (4.300 χιλιοστά) είναι κυριολεκτικά τεράστια μιας και εκτείνεται μέχρι τα 6,63 μέτρα, όταν η αντίστοιχη Phantom δεν ξεπερνά τα 6,0 μέτρα.

Το εσωτερικό του Senat είναι τόσο high tech όσο και πολυτελές, με τα πίσω καθίσματα να είναι ανακλινόμενα και το εξοπλισμό να περιλαμβάνει από αναδιπλούμενα τραπεζάκια μέχρι ψυγείο με κρυστάλλινα ποτήρια. Φυσικά θα υπάρχουν και εκδόσεις με θωράκιση διαφόρων επιπέδων.

Η λιμουζίνα της Aurus, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν οι Ρώσοι, θα είναι διαθέσιμη με δύο κινητήρες. Ο πρώτος είναι ένας V8 με 4.400 κυβικά και υποβοήθηση από έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Αποδίδει 590 ίππους, κινεί όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 6,0 δεύτερα. Η κορυφαία επιλογή είναι ένας V12 6.600 κυβικών η απόδοση του οποίου θα φτάνει τους 848 ίππους, εννοείται με υπερτροφοδότηση.

Οι πωλήσεις του Aurus Senat θα ξεκινήσουν στη Ρωσία στις αρχές του 2019, ενώ λέγεται πως θα είναι διαθέσιμο και στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Vodomosti, το Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, θα είναι 20% πιο φτηνό σε σχέση με τις αντίστοιχες Bentley και Rolls Royce. Υποθέτουμε πως ο πρόεδρος Πούτιν θα είναι ενήμερος για το τελευταίο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ