ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι νέες Porsche, 718 Boxster και 718 Cayman θα είναι turbo

Οι νέες Porsche, 718 Boxster και 718 Cayman θα είναι turbo
Porche

Η χρήση του turbo στα μοντέλα της Porsche θα επεκταθεί μετά την iconic 911 και στις μικρότερες Boxster και Cayman. H υιοθέτηση των νέων κινητήρων θα γίνει στα πλαίσια της προγραμματισμένης ανανέωσής τους, εντός του 2016 και θα συνδυάζεται και με αλλαγή της ονομασία τους, καθώς θα ονομάζονται 718 Boxster και 718 Cayman.


Το 718, κατά την προσφιλή συνήθεια της γερμανικής εταιρείας, αναφέρεται σε ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της ιστορίας της. Πιο συγκεκριμένα στο διάδοχο της θρυλικής 550 Spyder, του αυτοκινήτου που έχει δεθεί άρρηκτα με το μύθο του James Dean, που εμφανίστηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και αγωνίστηκε με επιτυχία σε αναβάσεις, αλλά και στο Targa Florio και το Le Mans.

Η επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου έγινε γιατί ο κινητήρας του ήταν ένας επίπεδος τετρακύλινδρος, ακριβώς όπως επίπεδοι τετρακύλινδροι θα είναι και οι νέοι κινητήρες των Boxster και Cayman μετά το facelift τους.

Η ριζικά ανανεωμένη γκάμα θα περιλαμβάνει έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο boxer 2.000 κυβικών που θα αντικαταστήσει το 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο των 2.700 κυβικών και έναν μεγαλύτερο 2.500 κυβικών, ως διάδοχο του επίσης 6κύλινδρου των 3.400 κυβικών των Boxster και Cayman S.

H απόδοση του πρώτου θα είναι γύρω στους 300 ίππους, γεγονός που θα τον καθιστά σαφώς πιο ισχυρό από το ατμοσφαιρικό των 265 ίππων που θα διαδεχθεί, ενώ ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά τους στη ροπή. Ο νέος τετρακύλινδρος των 2.500 κυβικών αναμένεται να αποδίδει από 355 έως και 405 ίππους.

Από πλευράς αισθητικής η ανανέωση των βασικών μοντέλων της Porsche θα περιλαμβάνει αλλαγές κυρίως στο εμπρός τους μέρος και λιγότερο πίσω, ενώ στο εσωτερικό θα γίνουν προσθήκες στο εξοπλισμό άνεσης, διασύνδεσης και διευκόλυνσης καθώς και διαφοροποιήσεις στα σημεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ