ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το νέο DS3 έγινε SUV, λέγεται πλέον Crossback και είναι πράγματι ξεχωριστό

Αυτοκίνητο: Το νέο DS3 έγινε SUV, λέγεται πλέον Crossback και είναι πράγματι ξεχωριστό

Το νέο DS3 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως έχει εξελιχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Και αυτό γιατί το νέο μικρό μοντέλο της μάρκας πολυτελείας της Citroen, την DS Automobiles, δεν είναι πλέον ένα κλασικό υπερ-μίνι, όπως ο προκάτοχός του αλλά ένα μικρό SUV με μήκος 4,12 μέτρα.

Ένα SUV με πραγματικά ξεχωριστή εμφάνιση, μιας και οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρείας τόνισαν και με το παραπάνω το ανάγλυφο του αμαξώματος, από όποια πλευρά και αν το δεις, χρησιμοποίησαν στοιχεία που του εξασφαλίζουν την άμεση αναγνώριση, όπως την επέκταση των πίσω θυρών στην κεντρική κονσόλα -αυτό αποτελεί και μια άμεση παραπομπή στο αποκλειστικά τρίθυρο μοντέλο της πρώτης γενιάς- και επέλεξαν μια ιδιαίτερα εμφατική μάσκα. Η οποία δεν είναι ο κανόνας στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά τονίζει τον πιο upper class προσανατολισμό του DS3 Crossback, που επιπρόσθετα έχει και στάνταρ LED προβολείς. Εξίσου χαρακτηριστικοί είναι οι τροχοί των 18 ιντσών αλλά και η σχετικά μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Όπως περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο το νέο, μικρό μοντέλο της DS διαθέτει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, τόσο για την εξωτερική του εικόνα όσο και για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του. Έτσι υπάρχουν συνολικά 6 διαφορετικά στυλ, τα DS Montmartre, Bastille, Performance, Rivoli και Opera καθώς και το κορυφαίο La Première limited edition.

Από κει και πέρα ο διάκοσμος είναι σύγχρονος και ιδιαίτερος, με το σχήμα του ρόμβου να κυριαρχεί στο ταμπλό, στις επενδύσεις και όχι μόνο και ο επιλογέας με την κονσόλα να ακολουθούν το στυλ της ναυαρχίδας της μάρκας, του DS7 Crossback.

DS3 CROSSBACK 8

Ιδιαίτερο εσωτερικό με τους ρόμβους να υπάρχουν παντού, ψηφιακό πίνακα οργάνων, πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης και HUD. Πηγή: DS Automobiles

Tο νέο DS3 Crossback τοποθετείται κάτω από το αντίστοιχο DS4 και η γκάμα των κινητήρων βενζίνης του θα περιλαμβάνει τον Puretech των 1.200 κυβικών στις εκδόσεις του των 100 και 130 ίππων καθώς και την τελευταία εκδοχή αυτού των 1.600 κυβικών και των 155 ίππων, σε συνδυασμό αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο diesel θα είναι ο καινούργιος 1.5 BlueHDI.

Από τα μέσα του 2019 θα προστεθεί και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση με 136 ίππους και μπαταρία 50 kWh, με αυτονομία 300 χιλιομέτρων κατά WLTP (450 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον NEDC), χρόνο φόρτισης 5 ωρών με τη χρήση WallBox 11 kW και ένα 0-50 χλμ./ ώρα σε 3,0 δεύτερα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ