ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tο επιτυχημένο Nissan Qashqai αποκτά νέο turbo βενζίνης 1.300 κυβικών με 140 και 163 ίππους

Tο επιτυχημένο Nissan Qashqai αποκτά νέο turbo βενζίνης 1.300 κυβικών με 140 και 163 ίππους

To Qashqai είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Nissan των τελευταίων ετών και αυτό που έδωσε μεγάλη ώθηση στην κατηγορία των μικρών- μεσαίων SUV με το επιτυχημένο κόνσεπτ του.

Πριν από μερικούς μήνες το Qashqai ανανεώθηκε, κυρίως αισθητικά αλλά και τεχνολογικά με τον εμπλουτισμό των συστημάτων υποβοήθησής του αλλά και των δυνατοτήτων διασύνδεσης, ενώ τώρα θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό το facelift ολοκληρώνεται.

Και αυτό γιατί από τα τέλη Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας με το νέο σύνολο βενζίνης του ομίλου Renault- Nissan- Mitsubishi. Πρόκειται για τον ιδιαίτερα σύγχρονο, ισχυρό και αποτελεσματικό στη διαχείριση του καυσίμου τετρακύλινδρο των 1.300 κυβικών, για την ακρίβεια 1.330, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Daimler και χρησιμοποιείται ήδη στη νέα γενιά της Mercedes A-Class. Στο Qashqai ο νέος turbo, ο οποίος αντικαθιστά τον μέχρι τώρα εισαγωγικό των 1.200 κυβικών, αποδίδει είτε 140 είτε 163 ίππους.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στη γκάμα των diesel. Στη βάση θα χρησιμοποιείται ο νέο σύνολο των 1.500 κυβικών και των 115 ίππων που θα διαθέτει και τεχνολογία AdBue. Στην κορυφή το μέχρι τώρα top σύνολο των 1.600 κυβικών θα αντικατασταθεί από τον καινούργιο 1.7dCi με 150 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ