ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Α 35 AMG έχει 306 ίππους και είναι η πρώτη γρήγορη νέα Mercedes A-Class

Αυτοκίνητο: H Α 35 AMG έχει 306 ίππους και είναι η πρώτη γρήγορη νέα Mercedes A-Class

Στην έκθεση στο Παρίσι η Mercedes θα παρουσιάσει την πρώτη γρήγορη έκδοση της νέας Mercedes A-Class, η οποία ταυτόχρονα θα είναι και η εισαγωγική και οικονομικά πιο προσιτή στην επιμέρους γκάμα των AMG που έτσι διευρύνεται προς τα κάτω.

H καινούργια Μercedes-AMG Α 35 4MATIC λοιπόν ξεχωρίζει από τις πιο απλές εκδόσεις της A-Class από το εκτεταμένο αεροδυναμικό της πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη πίσω αεροτομή στο πάνω μέρος της 5ης πόρτας, ποδιές στα μαρσπιέ και διαχύτη, ενώ την εικόνα ολοκληρώνουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι διπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Στο εσωτερικό επικρατεί ανάλογος αέρας, με σπορ καθίσματα που προσφέρουν πολύ καλή πλευρική στήριξη σχεδιασμένες λεπτομέρειες αλλά και ένα ειδικό AMG μενού για τη μια από τις δύο οθόνες του φουλ ψηφιακού πίνακα οργάνων που παρέχει διάφορες πληροφορίες -Warm-up (προθέρμανση), Set-up (ρυθμίσεις), G-Force (πλευρικές επιταχύνσεις), Engine Data (δεδομένα λειτουργίας κινητήρα). Προαιρετικά διατίθεται και το AMG Track Pace, το οποίο συνεργάζεται με ένα GPS ακριβείας και λειτουργεί ως σύστημα καταγραφής αγωνιστικών επιδόσεων.

Ο κινητήρας της A 35 είναι ο νέος τεχνολογικά εξελιγμένος -με υπερσυμπιεστή twin scroll και Camtronic για μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων- turbo των 2.000 κυβικών της AMG, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm (θα υπάρχει και έκδοσή του με 400+ ίππους για την κορυφαία A 45 που θα ακολουθήσει). Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται ο τετρακύλινδρος είναι το αυτόματο διπλού συμπλέκτη Speedshift DCT-7G της AMG, ενώ η τετρακίνηση 4MATIC, με ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη για πιο γρήγορη εμπλοκή, κατανέμει υπό κανονικές συνθήκες ισόποσα τη ροπή στους δύο άξονες.

Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του το AMG Dynamic Select με συνολικά πέντε προγράμματα οδήγησης, τα Slippery, Comfort, Sport, Sport + και Individual, με το καθένα από αυτά να έχει διαφορετικές παραμέτρους ρύθμισης για τον κινητήρα, το κιβώτιο, το τιμόνι αλλά και την τετρακίνησης. Στα Sport αλλάζει και το ηχόχρωμα του κινητήρα ενώ με το Sport+ και την επιλογή Race Start το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση μόλις 4,6 δευτερολέπτων. Η τελική ταχύτητα με τη σειρά της περιορίζεται στα 250 χλμ./ ώρα.

Οι πωλήσεις της νέας Mercedes-AMG A 35 4MATIC θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, ενώ ενδιαφέρον είναι πως ο προαιρετικός εξοπλισμός της περιλαμβάνει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (Adaptive Damping System) με τρεις επιλογές απόσβεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ